NUTRITIE

Gomboți cu caise: Desertul care te ajută să te bucuri de aceste fructe delicioase și parfumate

retetepractice.ro

Delicate şi parfumate, delicioase şi sănătoase, caisele oferă infinite posibilităţi când vine vorba de deserturi. Noi am poftit la gomboţi cu caise.

Ingrediente pentru 12-14 bucăți – 1 h 10′

  • 1 kg cartofi fierţi în coajă
  • 2 ouă
  • 70 g făină
  • 1 praf de sare
  • 12-14 caise medii
  • 200 g pesmet
  • 2-3 linguri ulei
  • 150 g zahăr
  • ½ linguriţă scorţişoară

CITEȘTE ȘI: Desertul la îndemâna oricui: Este răcoros și ai nevoie doar de două ingrediente/ REȚETĂ

Mod de preparare:

Curăţă cartofii de coajă cât sunt încă fierbinţi şi pasează-i cu zdrobitorul de cartofi. Adaugă ouăle bătute, praful de sare şi făina şi omogenizează compoziţia.

Taie fiecare caisă în două, scoate sâmburele, apoi reconstituie caisa din cele două jumătăţi. Ia câte o lingură din compoziţia de cartofi şi, cu mâinile uşor umezite, înveleşte caisele, formând astfel găluştele.

Pune la fiert o oală mare, cu multă apă. După ce clocoteşte, adaugă găluştele, având grijă să nu aglomerezi oala. Când plutesc la suprafaţă, mai lasa-le un minut, apoi scoate-le pe o tavă, cu o spumieră, recomandă clickpentrufemei.ro.

Într-o tigaie antiaderentă pune uleiul, lasă-l să se încălzească şi adaugă pesmetul. Amestecă încontinuu, până ce pesmetul se rumeneşte. La final, adaugă zahărul şi scorţişoara şi ia tigaia de pe foc.

CITEȘTE ȘI: Fursecuri cu ciocolată: Deliciul care îți înseninează ziua/ REȚETĂ

Trece gomboţii prin acest amestec, până sunt acoperiţi total. Serveşte-i calzi sau reci.

Comentarii: