Delicate şi parfumate, delicioase şi sănătoase, caisele oferă infinite posibilităţi când vine vorba de deserturi. Noi am poftit la gomboţi cu caise.
Ingrediente pentru 12-14 bucăți – 1 h 10′
- 1 kg cartofi fierţi în coajă
- 2 ouă
- 70 g făină
- 1 praf de sare
- 12-14 caise medii
- 200 g pesmet
- 2-3 linguri ulei
- 150 g zahăr
- ½ linguriţă scorţişoară
CITEȘTE ȘI: Desertul la îndemâna oricui: Este răcoros și ai nevoie doar de două ingrediente/ REȚETĂ
Mod de preparare:
Curăţă cartofii de coajă cât sunt încă fierbinţi şi pasează-i cu zdrobitorul de cartofi. Adaugă ouăle bătute, praful de sare şi făina şi omogenizează compoziţia.
Taie fiecare caisă în două, scoate sâmburele, apoi reconstituie caisa din cele două jumătăţi. Ia câte o lingură din compoziţia de cartofi şi, cu mâinile uşor umezite, înveleşte caisele, formând astfel găluştele.
Pune la fiert o oală mare, cu multă apă. După ce clocoteşte, adaugă găluştele, având grijă să nu aglomerezi oala. Când plutesc la suprafaţă, mai lasa-le un minut, apoi scoate-le pe o tavă, cu o spumieră, recomandă clickpentrufemei.ro.
Într-o tigaie antiaderentă pune uleiul, lasă-l să se încălzească şi adaugă pesmetul. Amestecă încontinuu, până ce pesmetul se rumeneşte. La final, adaugă zahărul şi scorţişoara şi ia tigaia de pe foc.
CITEȘTE ȘI: Fursecuri cu ciocolată: Deliciul care îți înseninează ziua/ REȚETĂ
Trece gomboţii prin acest amestec, până sunt acoperiţi total. Serveşte-i calzi sau reci.
Comentarii: