NUTRITIE SANATATE

Legumele pe care să nu le ratezi toamna aceasta: Au calorii puține, stimulează imunitatea și scad riscul de a face cancer

googleapis.com

Toamna este anotimpul roadelor bogate. Legume pline de vitamine trebuie acum introduse in dieta pentru a pregati organismul pentru iarna. Iata care sunt cele mai sanatoase legume de sezon:

Sfecla

Una dintre cele mai sanatoase legume ale sezonului, este sfecla. Aceasta radacinoasa este bogata in nitrati naturali care imbunatatesc circulatia sangelui. In plus, este o sursa importanta de Vitamina B9 (cunoscuta si ca acid folic), vitamina C, potasiu, magneziu, fosfor si fier. In plus, 100g de sfecla contine doar 43 de calorii.

CITEȘTE ȘI: Pregătiri de toamnă: Sucul de roșii pe care trebuie neapărat să îl ai în cămara ta/ REȚETĂ

Varza

Varza nu este benefica doar siluetei, din cauza aportului caloric scazut, de doar 25 de calorii la suta de grame. Varza este o leguma sanatoasa, fiind bogata in vitaminele A, C si K, potasiu, fosfor, magneziu, da si in fibre si in compusi sulfurici care ajuta la detoxifiere, potrivit acasa.ro.

Praz

Prazul, care este ocolit de multe persoane are rol antiseptic, stimuleaza imunitatea, scade riscul cancerului de colon, deprostata, de san si de ovare, si si favorizeaza eliminarea toxinelor din organism. In plus este bogat in Vitaminele B4, B9, A, C si K. In plus, contine o cantitate importanta de calciu, fosfor, magneziu, potasiu si sodiu. Iar apaortul caloric este scazut: doar 61 calorii la 100 de grame.

CITEȘTE ȘI: O ‘explozie’ de vitamine şi minerale, sub forma unui desert de toamnă: Cum pregăteşti dovleacul copt cu miere şi scorţişoară

Gulie

Gulia scade riscul aparitiei anumitor tipuri de cancer si contine vitamina B4, B9, A, C si K , precum si in calciu, fosfor, magneziu, potasiu si sodiu.

Comentarii: