Probabil ai observat ca celebrul desert american denumit brownie, un desert oarecum asemanator cu negresa noastra, are o consistenta moale, cleioasa. Aceasta textura se datoreaza ciocolatei folosite in compozitia prajiturii, dar si fainii din malt.
Ingrediente
- 135 g ciocolata de menaj
- 80 g unt
- 75g faina de grau
- 75g faina de malt
- 165 g zahar alb
- 2 oua
- 0,5 lingurita drojdie uscata
- 0,5 lingurita sare
- 100 g nuci sau migdale
CITEȘTE ȘI: Fursecuri cu ciocolată: Deliciul care îți înseninează ziua/ REȚETĂ
Cum se prepara
Preincalzeste cuptorul la 180oC si tapeteaza o tava cu hartie de copt.
Topeste ciocolata la bain marine, impreuna cu untul. Cand s-a topit singe focul si adauga zaharul, si sarea si amesteca bine pana la omogenizare. Adauga apoi ouale si mixeaza la viteza mica pana la incorporare.
Intr-un alt bol amesteca faina de grau cu cea de malt si cu drojdia, dupa ce, in prealabil, ai cernut fainurile pentru a nu avea cocoloase. Adauga peste nucile tocate marunt sau migdalele.
Incorporeaza compozitia uscata in cea de ciocolata si amesteca usor, pana obtii o compozitie omogena, recomanda acasa.ro.
CITEȘTE ȘI: Explicațiile medicului neurolog: Efectele uimitoare pe care le are ciocolata asupra creierului
Toarna compozitia in tava pregatita si coace totul timp de 30-35 de minute. Pentru a verifica daca prajitura este gata, inteap-o cu un cutit curat. Daca acesta iese curat din prajitura este facuta.
Sfat: Daca doresti ca prajitura sa fie mai putin umeda, o poti lasa mai mult la cuptor, insa ai grija sa nu se arda.
Comentarii: