Printre preparatele traditionale ce nu trebuie sa-ti lipseasca de pa masa de Craciun sunt carnatii. Carnatii de casa sunt usor de preparat si nu solicita mult timp sau energie. In plus sunt mult mai gustosi decat cei din comert. Iata cat de simplu se prepara.
Ingrediente pentru carnatii de casa
- 1 kg carne tocata de porc
- 400g carne tocata de vita
- 1/2 pahar de apa calduta
- mate pentru carnati
- sare
- piper
- usturoi bine pisat
- cimbru (optional)
Cum se prepara carnatii de casa
Intr-un caston incapator amesteca carnurile foarte bine. Apoi incorporeaza treptat apa, amestecand foarte bine. Asezoneaza dupa gust cu sare, piper, usturoi pisat foarte bine si cimbru.
Cu ajutorul masinii de tocat si a capatului special pentru umplut carnatii, umple matele cu carnea preparata, avand grija sa nu indesi foarte multa carne, in caz contrar matul va exploda la preparare, recomanda acasa.ro.
CITEȘTE ȘI: Aperitivul ideal pentru masa de Crăciun: Cum se pregătesc cele mai bune ouă umplute
Leaga bine capetele carnatilor, pentru a preveni carnea sa iasa. Atarna carnatii intr-un loc racoros, timp de doua zile pentru a se zvanta. Apoi ii poti impacheta pentru a-i pastra la congelator pana in momentul prepararii.
Comentarii: