NUTRITIE SANATATE

Această băutură roșie scade tensiunea și reduce balonarea

Această băutură roșie scade tensiunea și reduce balonarea. Balonarea și hipertensiunea arterială sunt probleme comune la oameni. Puteți evita astfel de afecțiuni cu ajutorul ceaiului de hibiscus. Acest lucru a fost raportat de Dr. Laur Parada, citat de Daily Express.

Această băutură roșie scade tensiunea și reduce balonarea: Ceaiul de hibiscus

Nutriționistul Laura Parada împărtășește faptul că ceaiul de hibiscus are multe beneficii pentru sănătate, inclusiv reducerea balonării. Acest ceai se bea atât rece, cât și cald și este folosit în multe culturi pentru a combate insomnia, problemele cardiace și inflamațiile.

CITEȘTE ȘI: Ceaiul care funcționează la fel ca un antinevralgic: Combate răceala și tusea, calmează durerile reumatice

Scăderea tensiunii

Băutura ajută, de asemenea, la accelerarea metabolismului și scade tensiunea arterială. Acizii din fructe prezenți în băutură pot acționa ca laxative. În plus față de efectul lor digestiv, ei ajută la combaterea arsurilor la stomac și a crampelor stomacale.

Potrivit expertului, aceste proprietăți curative și diuretice se datorează conținutului ridicat de fier și vitamina C, minerale și antioxidanți precum polifenolii. În plus, această băutură roșie conține proprietăți antiinflamatoare tocmai datorită conținutului de polifenoli, care sunt compuși vegetali recomandați de nutriționiști pentru prevenirea multor boli.

Antioxidanții din hibiscus protejează celulele, dar și alți compuși din această plantă pot favoriza pierderea în greutate și minimizarea problemelor de sănătate asociate cu excesul de greutate și obezitatea.

„Există mai multe studii care găsesc o legătură între ceaiul de hibiscus și un metabolism mai rapid”, spune specialistul.

Compoziția ceaiului și rata zilnică

Puteți bea infuzie de hibiscus roșu pe tot parcursul zilei. În funcție de dorințe și de anotimp, ceaiul se bea cald sau rece, chiar și cu adaos de gheață. Doza recomandată de plantă nu este mai mare de 10 g/zi, adică nu mai mult de 5 căni de ceai.

Pacienților cu hipertensiune arterială li se recomandă să consume hibiscus cald sau rece 1-2 căni pe zi.

Hibiscusul are proprietăți utile datorită particularităților sale de creștere, colectare, prelucrare și depozitare. Gustul, culoarea și compoziția nutritivă pot varia în funcție de originea sa. Printre substanțele utile conține polizaharide, pectină, aminoacizi, antioxidanți, antociani, vitamine (A, grupele B, C, P), oligoelemente (sodiu, calciu, magneziu, fosfor, fier, potasiu), flavonoide (quercetină), glucide (fructoză și glucoză), acizi organici (gama-linolenic, citric).

CITEȘTE ȘI: Ceaiul care stimulează memoria și inteligența: Este plin de antioxidanți

Contraindicații

Persoanele cu aciditate crescută, exacerbarea gastritei sau ulcerelor nu trebuie să bea ceai de hibiscus.

Nu este recomandat să bea ceai de către cei care suferă de urolitiază sau colelitiază în timpul unei exacerbări. Băutura este un diuretic și poate provoca mișcarea pietrelor.

Comentarii: