Această schimbare a vocii poate indica diabet: Cum justifică medicii acest lucru. Dr. Zuhra Pavlova, endocrinolog rus, spune că, odată cu diabetul de tip 2, vocea oamenilor se poate schimba.
Această schimbare a vocii poate indica diabet
„La pacienții cu diabet de tip 2, vocea se schimbă uneori. Acest fapt a fost stabilit de oamenii de știință canadieni”, spune medicul.
Dr. Pavlova precizează că oamenii de știință au constatat că, odată cu dezvoltarea diabetului la bărbați, tremurul vocii crește și puterea acesteia se schimbă, în timp ce la femei timbrul vocii devine diferit.
CITEȘTE ȘI: Activitatea care scade considerabil riscul de a face diabet și hipertensiune
„La diabetici, vocea devine adesea răgușită, iar uneori dispare complet”, notează specialistul.
Medicul a explicat că vocea în diabet se schimbă din cauza concentrației ridicate de glucoză din sânge (aceasta deteriorează fibrele musculare ale corzilor vocale).
Dacă, împreună cu diabetul, o persoană dezvoltă o tulburare de anxietate, vocea sa se poate schimba și mai mult, a spus Zuhra Pavlova.
Alte semne neobișnuite ale diabetului de tip 2
Acestea includ:
- Modificări ale vederii: vedere încețoșată, apariția de pete sau dungi întunecate, plutitoare – rezultatul deteriorării vaselor mici ale ochiului din cauza excesului de zahăr din sânge.
- Modificări ale auzului: Hiperglicemia pe termen lung deteriorează și vasele mici de sânge și nervii urechii interne.
- Modificări ale dispoziției: sunt posibile tulburări anxioase și depresive, modificări ale dispoziției datorate vârfurilor de zahăr din sânge.
Simptomele clasice ale diabetului de tip 2 includ
- sete puternică;
- urinare frecventă;
- ulcere care au nevoie de mult timp pentru a se vindeca;
- amorțeală și slăbiciune a membrelor;
Cercetările științifice evidențiază legătura dintre obiceiurile alimentare și riscul de diabet. Cel mai adesea este utilizat termenul „indice glicemic”, care reflectă efectul alimentelor asupra nivelului de zahăr din sânge. Alimentele cu un indice glicemic ridicat cresc nivelul zahărului din sânge mai rapid, ceea ce poate contribui la dezvoltarea rezistenței la insulină și, prin urmare, la creșterea riscului de diabet.
CITEȘTE ȘI: Obiceiul care poate duce la diabet: Pare greu de crezut
Pentru a reduce riscul de diabet printr-o nutriție adecvată, este important să includeți în dieta dumneavoastră alimente cu un indice glicemic scăzut. Acestea includ fructele și legumele, cerealele, nucile și leguminoasele, care asigură o eliberare constantă de zahăr în sânge și vă mențin senzația de sațietate mai mult timp.
Fibrele joacă, de asemenea, un rol important în gestionarea riscului de diabet. Acestea ajută la controlul nivelului de zahăr din sânge prin încetinirea absorbției glucozei. Alimentele bogate în fibre includ fructele, legumele, cerealele integrale și nucile. Limitați-vă aportul de carbohidrați rafinați, grăsimi saturate și grăsimi trans, recomandă actualno.com.
Comentarii: