Potrivit doctorului nutriționist Angelika Duval, consumul regulat al unui singur aliment poate prelungi viața cu 10 ani.
Prin consumul regulat de usturoi, o persoană are posibilitatea de a trăi cu 10 ani mai mult. Specialistul spune că acest aliment distruge flora patogenă din intestine – acest lucru, la rândul său, ajută la întărirea imunității, din care 70% este determinată de compoziția bacteriană a tractului intestinal.
CITEȘTE ȘI: Ţine un căţel de usturoi sub pernă toată noaptea! Te vei trezi mult mai odihnit şi energic
Cheia longevității – Sănătatea intestinelor
Dr. Angelica Duval adaugă că sănătatea intestinelor este cheia longevității. Nutriționistul a precizat că, atunci când tăiem usturoiul, substanțele volatile pătrund în continuare în corpul nostru prin organele respiratorii. Aceste substanțe au un efect antimicrobian, iar protecția împotriva bacteriilor este, de asemenea, foarte importantă în ceea ce privește longevitatea – aceasta înseamnă rezistența organismului la inflamații și infecții, care pot scurta considerabil viața.
În plus, leguma picantă este saturată cu molibden și crom – aceste oligoelemente îmbunătățesc controlul zahărului din sânge, precum și reglarea proceselor metabolice, producția de enzime.
Dr. Duval explică faptul că, în cele din urmă, acest lucru are un efect benefic asupra sistemului digestiv, a cărui stare joacă un rol important în funcționarea sistemului imunitar și în propensiunea pentru longevitate.
CITEȘTE ȘI: De ce să nu arunci coaja de la usturoi: Cum este folosită de unii bucătari în a da o aromă preparatelor
În concluzie, medicul adaugă că un consum regulat de usturoi va ajuta o persoană să trăiască cu 10 ani mai mult.
Comentarii: