Aceste două simptome la mâini trădează boli periculoase. Două semne care apar pe mâini pot indica boli grave .
Bolile cardiovasculare sunt prima cauză de deces în lume. Acestea includ afecțiuni precum boala coronariană, insuficiența cardiacă și accidentul vascular cerebral. Fără diagnosticare și tratament precoce, bolile cardiovasculare pot fi fatale.
Prin urmare, identificarea tuturor semnelor de avertizare este vitală. De exemplu, palpitațiile și durerile în piept pot semnala o problemă. Cu toate acestea, unele simptome sunt mai neobișnuite, iar două pot apărea pe mâini, scrie The Health Site.
CITEȘTE ȘI: Cinci lucruri pe care mâinile le dezvăluie despre sănătatea ta: La ce să fii atent
Unul dintre aceste simptome este asociat cu curbarea a unghiilor și mărirea părții inferioare a degetelor. Cauza exactă a acestui fenomen nu este pe deplin cunoscută, dar se crede că este legată de nivelul redus de oxigen din sânge, care duce la modificări ale vaselor de sânge ale mâinilor și vârfurilor degetelor. Aceste semne pot fi o consecință a anevrismului aortic, a bolilor cardiace congenitale și a endocarditei.
Mâinile umflate pot indica, de asemenea, o problemă cardiacă. Edemul apare atunci când apa se acumulează în zonele afectate. Acesta este unul dintre cele mai frecvente semne ale insuficienței cardiace, ceea ce înseamnă că inima nu poate pompa corect sângele prin corp.
Umflarea poate fi mai ușoară dimineața și se poate agrava pe măsură ce ziua avansează. Dacă cauza este insuficiența cardiacă, umflarea poate afecta și gleznele. Dacă observați oricare dintre aceste două sindroame, asigurați-vă că consultați un medic.
Există multe semne care indică tulburări în activitatea inimii și a vaselor de sânge. Următoarele semne și afecțiuni ar trebui să servească drept semnal pentru a face o programare la un cardiolog:
CITEȘTE ȘI: Funcțiile vitaminei B12 și simptomele carenței- amorțeală și furnicături în mâini și picioare
Bolile cardiovasculare pot fi indicate prin simptome pe care puțini pacienți le asociază cu patologia cardiacă. De exemplu, deteriorarea treptată a memoriei, somnolența frecventă, sindromul de oboseală cronică, tusea persistentă sau tusea intermitentă fără motiv aparent pot însemna, de asemenea, că este timpul să faceți o programare la un cardiolog.