Cu toții le adorăm, le consumăm cu plăcere, dar nu cunoaștem că unele dintre aceste fructe și legume ne pot ucide, dacă nu le consumăm în cantitatea sau momentul de coacere cel mai potrivit.
Sub coaja exterioară, este neted, suculent și dulce. Coaja țepoasă a fructului litchi poate fi un factor de descurajare pentru unele animale, dar pentru oamenii care doresc să-l spargă, este un deliciu exotic. Și adesea, doar unul nu este de ajuns.
Dar dacă sunt consumate prea devreme, în special de cineva care a sărit peste o masă sau de către un copil într-o stare de malnutriție, acest fruct dulce poate fi toxic și uneori fatal, după cum a arătat recent o boală misterioasă care a afectat orașul Muzaffarpur din India – cea mai mare regiune producătoare de litchi . În fiecare an, sute de copii din India sunt spitalizați cu febră și convulsii. Un raport recent a arătat că acestea se datorează, probabil, toxinelor provenind de la litchi insuficient coapte.
Riscul de cancer scade drastic dacă mănânci acest aliment ZILNIC
Ținutele cu mii de like-uri pe rețelele de socializare / IUNIE 2017
Cum te dau de gol HAINELE alese în privința stării tale emoționale
Cunoscută în Africa, America de Sud și părți ale Asiei, maniocul este a treia sursă importantă de calorii din aceste regiuni după porumb și orez. Cunoscută și sub numele de yucca, este o legumă rădăcinoasă care este delicioasă prăjită, fiartă sau coaptă, folosindu-se și sub formă de amidon. De asemenea, din ea se obține făina de manioc. Dar yucca poate fi otrăvitoare dacă nu este procesată corespunzător. Planta conține cianura de hidrogen și face obiectul unor reglementări stricte cu privire la prelucrare și producție pentru a diminua concentrațiile acestei otrăvuri.
Complimentele pe care orice femeie VREA să le audă
Sfat pentru a avea o dantură perfectă: E de ajuns un singur gest
E DOAR de la alimentaţie! Iată de ce femeile vorbesc mai mult decât bărbaţii / STUDIU
Fructul-stea (starfruit) conține toxine care prezintă un risc semnificativ pentru persoanele cu afecțiuni renale. Acesta este folosit ca un remediu pe bază de plante pentru o serie de afecțiuni în anumite zone ale tropicelor, dar, dacă este consumat de cineva cu afecțiuni renale, poate fi fatal. Starfruit conține toxine care afectează creierul și pot provoca tulburări neurologice, spune Fundația Națională a Rinichilor din SUA. Acestea sunt procesate și eliminate la persoanele cu rinichi sănătoși, dar persoanele cu afecțiuni renale cronice nu pot metaboliza toxinele din fructe, putând să apară îmbolnăviri grave sau chiar deces.
Legătura dintre consumul de CAFEA și eficiența ANTRENAMENTELOR, dovedită științific
Cum poţi evita diabetul: Cinci lucruri neştiute până acum
Ciuperca fatală a trestiei de zahăr este unul dintre factorii de îmbolnăvire în anumite regiuni ale lumii. Consumul trestiei de zahăr în sine nu este dăunător, dar dacă aceasta prinde mucegai și nu este folosită în timp util, apare riscul de otrăvire din cauza unei ciuperci comune care crește pe plantă când este depozitată pentru mai multe luni, conform CNN.
Comentarii: