NUTRITIE SANATATE

Aceștia sunt cei mai sănătoși cartofi pentru cei care suferă de diabet

saga.co.uk

Aceștia sunt cei mai sănătoși cartofi pentru cei care suferă de diabet. Neda Akhavan, profesor asistent de kinesiologie și nutriție la UNLV School of Integrated Health Sciences, a prezentat recent rezultatele studiului său care a dezvăluit care cartofi sunt cei mai benefici pentru diabetici . Expertul a constatat că cartofii au o serie de beneficii pentru sănătatea persoanelor cu diabet de tip 2.

Aceștia sunt cei mai sănătoși cartofi pentru diabet

Neda Akhavan a recrutat 24 de participanți pentru a efectua noul studiu. Toți aceștia aveau diabet de tip 2. Subiecții au primit în fiecare zi 100 de grame de cartofi cu coajă fierți în prealabil. Aceștia conțin doar 20 de grame de carbohidrați. Grupul de control a consumat aceeași porție de orez alb cu aceeași cantitate de calorii și carbohidrați. Studiul a durat 12 săptămâni. De asemenea, participanților li s-a permis să adauge ierburi și condimente la cartofi, până la ½ lingură de unt.

CITEȘTE ȘI: Cartofi copți cu usturoi și rozmarin, garnitura simplă și gustoasă care te va încânta

Persoanele care au mâncat cartofi gătiți cu coajă au avut o reducere modestă a nivelului de zahăr din sânge la post. În plus, măsurile legate de evaluarea sănătății lor s-au îmbunătățit, de asemenea, circumferința taliei lor a scăzut, la fel ca și ritmul cardiac în repaus.

Rezultatele acestui studiu arată că cartofii albi pot fi incluși cu beneficii pentru sănătate în dieta persoanelor cu diabet de tip 2 și înlocuiți cu alte alimente cu o încărcătură glicemică ridicată (orez alb cu bob lung).

Proprietăți utile ale cartofilor

Cartofii sunt plini de vitamine și minerale importante pentru organismul nostru, consumul lor stabilizează glicemia, previne dezvoltarea inflamațiilor și a tumorilor și ajută la scăderea în greutate. Dar în acest scop este important să îi consumăm corect.

Cartofii sunt plini de vitamine, în special B1, B2 și B6. Dar conține și multă vitamina C: trei-patru fructe de mărime medie asigură mai mult de jumătate din necesarul zilnic pentru această vitamină C. Datorită complexului de oligoelemente, cartofii întăresc sistemul imunitar și stimulează metabolismul.

Cartofii fierți conțin componente nedigerabile care se umflă în stomac și ne împiedică astfel să mâncăm mult. În plus, datorită acestor substanțe, nivelul zahărului din sânge nu crește mult timp după o masă.

Deoarece cartofii previn creșterea bruscă a zahărului din sânge, o persoană se simte sătulă pentru o perioadă lungă de timp și nu se întinde după o porție suplimentară de mâncare. Astfel, cartofii sunt utili pentru pierderea în greutate și menținerea greutății – cu condiția, desigur, ca aceștia să nu fie consumați prăjiți sau ca parte a meselor bogate în calorii.

CITEȘTE ȘI: Cum să fierbi cartofii în cinci minute: Micile trucuri care te ajută să termini repede

Pentru cei care doresc să slăbească, este recomandat să mănânce cartofi fierți cu legume și ierburi sau cu ouă. Cartofii fierți în combinație cu o omletă sau ouă fierte permit organismului să transforme mai bine proteinele în proprii mușchi, potrivit actualno.com.

Amidonul conținut în cartofi este util pentru stomac și intestine: leagă excesul de acid și toxine și le elimină. Sucul de cartofi, pe de altă parte, acționează ca un remediu împotriva arsurilor la stomac.

Comentarii: