NUTRITIE SANATATE

Activități de familie: secretul glazurii pentru turta dulce

Turta dulce este desertul specific sărbătorilor de iarnă, cunoscut pentru aroma sa bogată și textura ușor crocantă la exterior, dar moale în interior.

Pentru că în preajma sărbătorilor ne dorim să petrecem cât mai mult timp cu familia, acesta este momentul potrivit de a-i aduna pe toți împreună la această activitate de gătit, pentru că acesta este un desert adorat atât de copii, cât și de adulți.

CITEȘTE ȘI: Cum se păstrează turta dulce pentru a rămâne moale și pufoasă – Exquis

Activități de familie: secretul glazurii pentru turta dulce

Ingrediente aluat:

  • 150 g miere
  • 100 g unt
  • 100 g zahăr brun
  • 1 ou
  • 350 g făină
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 2 lingurițe scorțișoară
  • 1 linguriță ghimbir
  • 0,5 linguriță nucșoară
  • 0,5 linguriță cuișoare pulbere
  • Glazură:
  • 1 albuș
  • 200 g zahăr pudră
  • 6 – 7 picături zeamă de lămâie

CITEȘTE ȘI: Cum prepari cea mai delicioasă cafea de iarnă: Condimentele care îi dau un gust aparte – Exquis

Activități de familie: secretul glazurii pentru turta dulce

Mod de preparare:

Amestecă într-o crăticioară mierea, zahărul și mirodeniile. Lasă-le la foc mic până când se topește zahărul.

Ia crăticioara de pe foc și adaugă bicarbonatul de sodiu, amestecă până obții o pastă, iar apoi lasă-l să acționeze 4-5 minute.

Acum adaugă untul cubulețe (la temperatura camerei) și amestecă până e aproape topit.

E momentul să încorporezi oul în compoziție. Adaugă acum și făina și amestecă până obții un aluat omogen, lipicios și delicios.

Pune aluatul într-o folie de plastic și lasă-l la frigider aproximativ 2 ore.

E momentul să scoți aluatul din frigider și să-l întinzi ușor, astfel încât să aibă o grosime de aproximativ 0,4 cm.

Urmează partea distractivă pentru toată familia! Decupează aluatul folosind formele preferate.

Pune figurinele de turtă dulce pe o tavă cu foaie de copt și coace-le la cuptorul încins în prealabil la 200°C, cu ventilație, 6-7 minute.

Glazura:

Secretul unei glazuri perfecte este timpul. Bate albușul aproximativ 5 minute, apoi adaugă treptat zahărul pudră și mai bate compoziția 10 minute.

La final adaugă și picăturile de lămâie.

Comentarii: