REVIEW

Adevărul dureros despre salamul de Sibiu: Cum este fabricat popularul produs

Salamul de Sibiu nu mai este de mult un produs local, făcut la Sibiu. Și pe lângă faptul că salamul de Sibiu nu este din Sibiu, nici măcar nu este fabricat din carne românească. Salamul de Sibiu este al doilea produs românesc recunoscut la nivel european, după Magiunul de Prune Topoloveni.

Dar, salamul celebru românesc este acum un mix de cărnuri importate, scoțându-l astfel din zona scandalului pestei porcine, potrivit ziarulromanesc.es

Prețul salamului de Sibiu a crescut, în schimb.

CITEȘTE ȘI: Mezeluri şi pateuri de post: Dr. Mencinicopschi dezvăluie pericolele

Ștampila ovală care însoțește acest produs tradițional românesc este dovada materiei prime achiziționate din spațiul UE.

“În momentul de faţă, noi toţi făcând schimburi intracomunitare, suntem agreaţi cu stampilele ovale. Stampila Ovală înseamnă doar carne din afară, carne, slănină din afară. Din România, în acest moment, pe ștampile hexagonale, ştiţi că e ștampila de tranzit, nu achiziţionăm carne“, a explicat Carmen Gavrilescu, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Salam de Sibiu la evenimentul “Zilele Salamului de Sibiu”, care a avut loc la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Regionale.

Aceeaşi persoană a mai spus că toată carnea cumpărată este luată din Spania, Italia sau Germania şi că există o competiţie puternică cu China şi Vietnam. Importurile de carne de porc s-au dublat în China, iar acest lucru face prețurile să crească.

CITEȘTE ȘI: Top 10 cele mai NOCIVE mezeluri din magazin

“Cărnurile sunt toate din perimetrul european, din Spania, Italia, Germania. Valul puternic este din China, ce se întâmplă în China şi Vietnam. Importurile Chinei s-au dublat. E o competiţie uluitoare în momentul de faţă, se vinde în avans. Producţia foarte multora era vândută până în lună martie anul viitor”, a explicat aceasta.

Comentarii: