X

Afinele stimulează memoria și alungă ”ceața creierului”: E nevoie să le adaugi peste acest aliment

Afinele stimulează memoria și alungă ”ceața creierului”: E nevoie să îl adaugi peste acest aliment. Fulgii de ovăz sunt una dintre cele mai bune alegeri pentru micul dejun. Una dintre proprietățile lor utile este îmbunătățirea memoriei, care poate fi crescută datorită unui fruct.

În ultimul deceniu, medicii au fost alarmați de creșterea bolilor cerebrale care apar la tineri. De aceea este recomandat să consumi produse care ajută la promovarea atenției și a concentrării, potrivit The Health Site.

Afinele stimulează memoria și alungă ”ceața creierului”: E nevoie să îl adaugi peste acest aliment

CITEȘTE ȘI: Afine – Un medic a dezvăluit ce se întâmplă cu glicemia când mănânci acest fruct

Antioxidanții din afine pot ajuta la reducerea stresului oxidativ

Adăugarea de afine la fulgii de ovăz va ajuta la eliminarea „ceței” din creier de care se plâng mulți oameni, mai scrie publicația. Micul dejun cu fulgi de ovaz preparat prin fierbere singur poate îmbunatati digestia, ajuta la reducerea greutatii si a nivelului de zahar din sange.

Puteți adăuga aproape orice. Iar cel mai util supliment pentru sănătatea creierului și funcțiile cognitive sunt afinele. Aceste fructe bogate în fibre reduc ceața creierului și susțin funcția cognitivă care scade odată cu vârsta. S-a demonstrat că o doză zilnică de afine reduce riscul de boli ale creierului.

Pe măsură ce îmbătrânim, creierul începe în mod natural să îmbătrânească, ceea ce duce la tulburări cognitive. Cu toate acestea, antioxidanții din afine pot ajuta la reducerea stresului oxidativ, a inflamației și a riscului de boli Alzheimer și Parkinson.

Flavonoidele conținute de acest fruct se pot acumula în zonele creierului responsabile de funcțiile sale, încetinind potențial îmbătrânirea acestuia. Principalul avantaj al acestui fruct sunt antioxidantii sai.

Afinele, un excelent antibiotic natural și antiseptic

Ele afectează dezvoltarea tumorilor la nivel celular, reducând factorii de formare a acestora, adică reprezintă o bună prevenire. Pe lângă fructele menționate, acești antioxidanți sunt prezenți și în alte legume și fructe: mere, struguri negri, varză roșie, dar din punct de vedere cantitativ este mult mai puțin.

Afinele conțin mulți nutrienți importanți: carbohidrați, potasiu, magneziu, fier, cupru și fosfor. Acidul pantotenic, care favorizează un metabolism mai bun, este conținut și în afine, precum și în următoarele vitamine: A, C, B1, B6, vitamina PP.

CITEȘTE ȘI: Dieta cu afine, ideală în această perioadă: Te scapă de burtă și menține ficatul sănătos

În plus, aceste fructe mici conțin pectine, care curăță intestinele de toxine și săruri metalice. Afinele sunt un excelent antibiotic natural și antiseptic. Sunt utile și în tratamentul tusei. Se folosesc atât fructele în sine, cât și un decoct din frunze.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro