Potrivit unui vechi calendar gospodăresc, prepararea dulcețurilor se face într-un anumit interval de timp din an. Atunci fructele sau legumele sunt coapte suficient pentru a fi folosite la dulcețuri, gemuri sau diferite conserve pentru iarnă.
CITEȘTE ȘI: Dulceața de smochine, potrivită pentru un mic dejun cu aromă franțuzească
Află care este perioada în care se prepară dulcețurile
Ținând cont de sfaturile noastre, veți avea parte de cele mai delicioase preparate pe timpul iernii, iar cei dragi vă vor fi recunoscători.
Perioada în care se prepară dulcețurile:
- Dulceața de trandafiri se prepară în perioada 20 mai-20 iunie
- Dulceața de căpșune: 1-20 iunie
- Dulceața de zmeură: 20-30 iunie
- Dulceața de cireșe albe: 20-30 iunie
- Dulceața de vișine: 10 iunie-10 iulie
- Dulceața de caise: 15-30 iunie
- Dulceața de nuci verzi: 1-20 mai
- Dulceața de mure: 10 septembrie-10 octombrie
- Dulceața de prune: 1 septembrie-1 octombrie
- Dulceața de coji de pepene verde: 20 august-20 septembrie
- Dulceața de gutui: 10 octombrie-15 noiembrie
- Pelteaua, în aceeași perioadă.
Află care este perioada în care se prepară dulcețurile
Gemuri asortate (prune, mere, gutui): toată luna octombrie.
Conserve diferite:
- Suc de roșii: 15 august-15 septembrie
- Bulion: 1 septembrie-30 septembrie
- Zacuscă: 1 septembrie-30 septembrie
- Castraveți în oțet: 1 septembrie-20 septembrie
- Gogoșari: 20 septembrie-20 octombrie
CITEȘTE ȘI: Dulceață de căpșune: Micile trucuri pentru a avea parte de o aromă delicată și o culoare apetisantă
- Murături asortate: 15 septembrie-30 septembrie
- Varză la butoi: 25 octombrie-30 noiembrie
- Zarzavat pentru ciorbe: 1 septembrie-30 septembrie
- Vinete la congelator/borcan: 1 septembrie-15 septembrie