Este sezonul înghețatei, desertul iubit de toată lumea! Este singurul aliment care este în același timp deliciu lejer și răcoritor, terapie instant pentru orice fel de supărare, surpriza perfectă pentru toți copiii și partener ideal al plăcintelor cu fructe.
CITEȘTE ȘI: Înghețata McSundae ca la McDonald’s, preparată acasă
Așa că pregătește-ți bolul, ia o cupă de înghețată și pășește alături de noi în fabuloasa lume a înghețatei de casă. Află cum să prepari înghețată cremoasă de la zero, fără ace de gheață, folosind doar ingredientele pe care le preferi.
Alte motive grozave pentru care merită să prepari înghețată de casă sunt prospețimea garantată și controlul absolut asupra ingredientelor, fie că vrei să faci sorbet cu puține calorii sau înghețată vegană.
Nu în ultimul rând, înghețata de casă îți aduce un mega-plus de distracție și prilejul de a fi creativ.
Cum se face înghețata de casă? Cu cât ingredientele sunt mai proaspete și mai calitative, cu atât mai bun va fi gustul obținut. Consistența și cremozitatea înghețatei de casă depind mult de tehnica de preparare aleasă.
Acestea sunt ingredientele de bază pentru o rețetă clasică de înghețată:
Poți porni de la o astfel de rețetă simplă pentru a crea orice tip de înghețată dorești: cu ciocolată, caramel, fructe, nuci, migdale, fistic, fursecuri zdrobite sau cremă de ciocolată.
O metodă simplă care nu necesită electrocasnice speciale – cu excepția unui mixer de mână, desigur.
CITEȘTE ȘI: Înghețata cu Oreo: Cum se prepară desertul fin care îți răcoreşte zilele caniculare
Înghețata cu două ingrediente conține frișcă bătută până se formează vârfuri ferme, amestecată (folosind o spatulă, cu mișcări lente sus-jos) cu lapte condensat (cel la conservă, nu cel pentru cafea). Poți adăuga vanilie, ciocolată sau piure de fructe, apoi congelezi amestecul și vei obține o înghețată delicioasă și cremoasă.