Dacă ești un consumator frecvent de piept de pui, atunci cu siguranță ai observat că unele bucăți prezintă o linie albă.
Acest lucru sugerează faptul că ritmul de creștere al păsării a fost forțat prin diferite modificări genetice, hormoni sau mâncare specială.
Din aceste motive, pasărea are tendința să fie cu 200% mai grasă decât o pasăre obișnuită, ce conține preponderent proteine. Urmările în timp ale consumului cărnii „ajustate” sunt bolile sistemului imunitar, bolile oncologice.
„Carnea de pui se găseşte pe mesele tuturor. Este accesibilă ca preţ şi uşor de gătit. Urmărindu-se un consum de proteină de înaltă calitate, acest tip de carne este des inclusă în meniu. Cu o industrie a cărnii de pui mereu în creştere, aceste păsări nu cresc în condiţii favorabile”, susţine Liana Conţiu, nutriţionist – dietetician, specialist în Nutriţie Clinică şi Comunitară.
ALB TOTAL/ 4 Outfit-uri inspirate din stradă
JACHETA de BLUGI. Iată CARE sunt combinațiile preferate de celebrități!
Cum să-ți îngrijești părul în timpul SARCINII
Mai exact, puii sunt crescuţi în mediu toxic şi hrăniţi cu furaje cu conţinut mare de chimicale. „Carnea de pui de astăzi este de calitate îndoielnică. Creşterea forţată modifică compoziţia şi calitatea cărnii”, mai spune nutriţionista.
„O greşeală mare este că alegem să cumpărăm carne procesată cu adaos de sodiu (saramuri), care conţin glutamat monosodic, care dă un gust bun şi un aspect apetisant. Urmările sunt multe şi grave”, mai spune medicul.
Cele mai cancerigene alimente. VEZI cât de DES le consumi!
VÂRSTA la care este cel mai bine să naşti. Noile cercetări răstoarnă tot ce știai!
Hainele noi trebuie splălate înainte de a le purta?
La copii, poate apărea puberatea precoce, care afectează serios sănătatea fizică şi psihică a copilului, obezitatea infantilă şi anumite tipuri de cancer, spune medicii.
Ce se întâmplă cu o femeie care nu face sex mult timp
60% dintre bărbați își doresc în secret ca femeile să înceteze să facă ASTA în pat
Cum să faci cumpărături în mod INTELIGENT
„Pe termen lung o astfel de carne afectează imunitatea organismului, ceea ce poate duce mai ales la afecţiuni oncologice. Hormonii clar afectează sănătatea consumatorului. Şi aditivii, conservanţii ne fac rău”, a precizat medicul Simona Felicia Drăgoi, specialist în igiena alimentaţiei şi nutriţie.
”Recomandarea mea este să alegeţi cu grijă carnea de pui pe care o consumaţi. Dacă există posibilitea, alegeţi să cumpăraţi de la micii producători pui crescuţi natural. Sau alegeţi să cumparati carne de pui de o bună calitate (pui crescuţi ecologic-n.r.), chiar dacă preţul ei este mai mare faţă de celelalte firme producătoare. Alegeţi calitatea nu cantitatea! Iar carnea procesată trebuie exclusă din meniu!”, mai spune nutriţionista Liana Conţiu.
Alimente-pansament, cu ajutorul cărora poți combate aciditatea
DIETA de 6 zile a Monicăi Bellucci
Știi ce să NU COMANZI la restaurant? Lista produselor pe care însăși CHELNERII nu le-ar comanda
Medicul Simona Drăgoi ca şi reprezentanţii Direcţiei pentru Siguranţa Alimentelor spun că există reglementări legislative clare cu privire la carnea modul de procesare a cărnii şi că, în mod normal, astfel de analize se fac pentru orice aliment aflat la consum. Practica însă dovedește contrariul, așa că cel mai bine este să încercați să vă păziți singuri…