Inima are nevoie de potasiu. O spun toţi specialiştii, toţi experţii şi cercetătorii din lume. De ce?Pentru că acest mineral indispensabil este cel responsabil cu activitatea electrică a celulelor şi are un rol important în regimul alimentar. E important de ştiut şi la fel de important de reţinut sunt şi lista alimentelor care conţin potasiul indispensabil unei inimii sănătoase.
Şi cum suntem în plin sezon, principalele recomandări ne conduc către vedeta acestor zile, pepenii roşii! Cu un conţinut de aproximativ 90% apă, consumul pepenelui este extrem de popular mai ales în zilele de vară, când organismul resimte mult mai intens nevoia de hidratare. Cantitatea de postasiu pe care îl conţine, aproximativ 640 mg, contribuie la reglarea tensiunii arteriale. Dar mai sunt şi alte surprize la îndemână, şi le-am găsit noi pentru tine.
Citeşte şi: Care este valoarea normală a PULSULUI. Cum variază aceasta în funcție de vârstă
Spanacul te transformă în Popeye Marinarul!
Bine, nici chiar aşa, dar cu siguranţă te-ai întrebat oare de unde până unde metafora din desenul animat al copilăriei tale? O explicaţie ar fi asta: este o sursă de potasiu care aduce o mulţime de beneficii organismului. E bun pentru vedere, datorită luteinei şi zeaxantinei, pentru oase, datorită vitaminei K şi contribuie, totodată, la întărirea imunităţii datorită conţinutului de vitamina A. Spanacul are un conţinut mare de potasiu şi un conţinut scăzut de sodiu şi contribuie la menţinerea tensiunii arteriale la niveluri normale.
Şi avocado este un fruct bogat în potasiu şi poate fi consumat fie ca atare, fie adăugat în salate sau sandviciuri, oferind astfel aproximativ 690 mg de potasiu. Bineînţeles, avocado vine la pachet şi cu o mulţime de vitamine: A, C, B1, B2, B3, B6 şi minerale precum magneziu, calciu, fosfor şi fier. Fiind, de asemenea, bogat în grăsimi sănătoase mononesaturate, fructul originar din Mexic poate ajuta şi la scăderea nivelului de colesterol, scrie portalul „Ce se întâmplă, doctore?”.
Pentru inimă, este ideal şi sucul de portocale, consumat cu precădere la micul dejun. E bogat în vitamina C, nu are grăsimi şi nici colesterol. Datorită conţinutului de hesperidină, un antioxidant întâlnit în citrice, poate îmbunătăţi tensiunea arterială diastolică.
Şi la fel de bună este şi… berea care e o băutură-aliment compusă din ingrediente 100% naturale: apă, hamei, cereale şi drojdie. Berea consumată corect, moderat, nu în exces, furnizează organismului vitamine şi minerale, necesare pentru a-i asigura funcţionarea la nivel optim. Unul dintre mineralele pe care îl regăsim în compoziţia berii este potasiul, cunoscut pentru susţinerea activităţii cardiace.