Mămăliga este un super preparat ce aduce numeroase beneficii organsimului. Curăţă organismul de toxine şi poate deveni un aliat de nădejde în lupta împotriva kilogramelor în plus. Iată ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci constant mămăligă.
Porumbul este bogat în acizi graşi nesaturaţi (85 – 90%), contine multe hidrocarburi, amidon, albumine, foarte multe vitamine din grupa B, vitamina E, vitamina K, fier, fosfor, magneziu, zinc, potasiu şi fibre.
Proprietăți antiinflamatoare
Acesta are proprietăţi astringente, diuretice, antiinflamatoare şi tonice, fiind utilizat în primul rând ca aliment (cereală) şi apoi ca plantă medicinală.
Porumbul luptă cu stresul, fiind bogat în vitaminele din grupa B, care are acţionează asupra funcţionarii sistemului nervos, a muşchilor, a inimii şi asupra producţiei de globule roşii, potrivit a1.ro.
CITEȘTE ȘI: Rețeta tradițională: Cum prepari celebra mămăligă boierească din Moldova
Scade nivelul colesterolului
Prin conţinutul de vitamina E, ne protejează împotriva artritei, scade nivelul colesterolului reducând astfel riscul de ateroscleroza şi, implicit, de infarct. Ajută şi la procesul de reînnoire al celulelor.
Acțiune calmantă
Gastrita hiperacidă şi ulcerul sunt ameliorate de consumul de mămăligă caldă în loc de pâine, căci mălaiul reduce aciditatea şi are o acţiune calmantă.
CITEȘTE ȘI: Sfatul nutriționistei Mihaela Bilic: De ce e bine să înlocuieşti pâinea cu mămăliga
Reglează concentrația de glucoză în sânge
Consumul de mămăligă reglează concentraţia de glucoză în sânge, fiind de folos diabeticilor. Mămăliga este adjuvant în detoxifierea organismului şi curăţirea intestinelor. Efectul detoxifiant al substanţelor din porumb uşurează efortul ficatului de neutralizare a substanţelor toxice, reducând considerabil riscul la insuficienţe şi ciroze hepatice.
Comentarii: