Artrita este cea mai frecventa boala a articulatiilor si poate afecta atat femeile, cat si barbatii. Atunci cand articulatiile sunt rigide si umflate, durerea poate influenta toate activitatile cotidiene, de la cele mai usoare pana la cele mai dificile.
Desi durerea din osteoartrita nu poate disparea definitiv, aceasta poate fi tinuta sub control cu ajutorul medicamentelor, exercitiilor fizice, dar si al dietei. Unele alimente cu proprietati antiinflamatoare, precum uleiul de masline, nucile si pestele gras pot interveni in ameliorarea durerii. In schimb, exista si unele alimente ce pot declansa sau agrava durerea.
Desi rosiile sunt, in mod tipic, antiinflamatoare, persoanele care sufera de un anume tip de artrita (cea din guta) si consuma rosii, au un risc mai mare de agravare a durerii.
Propriul scris dezvăluie bolile de care suferi. Analizează-l și tu!
NU mai face aceste lucruri zilnic! Fără să știi, ele îți distrug relația
Ce se întâmplă dacă nu îți speli părul zilnic
In unele studii, s-a demonstrat ca rosiile cresc nivelul de acid uric din sange. Nivelul mare de acid uric este prima cauza de aparitie a gutei.
Daca suferiti de acest tip de artrita, este necesar sa reduceti consumul de rosii si de alimente de aceasta culoare, pentru a ameliora durerea. Mai mult, este indicat sa va faceti analize de sange constant, o data la 3-6 luni, pentru a monitoriza nivelul de acid uric din sange.
Trei ULEIURI pentru a reinventa preparatele din bucătărie
Ce spune CULOAREA OCHILOR tăi despre starea ta de sănătate
Ce spune CULOAREA urinei despre starea ta de sănătate
Acizii grasi Omega-3 sunt grasimi benefice pentru organism, intalnite in special in pestele gras si oleaginoase. Insa, acizii grasi Omega-6 se intalnesc in uleiul de soia, folosit in special pentru toate produsele ambalate si semipreparate din magazine.
Acest exces de acizi grasi Omega-6 este daunator pentru articulatii, insa poate cauza si aparitia astmului, bolilor cardiovasculare si a inflamatiei. Mai mult, acizii grasi Omega-6 se intalnesc si in alimentele prajite, margarina, galbenusuri si carne.
Bauturile carbogazoase sunt daunatoare in general pentru organism, nu doar pentu articulatii. Chiar si cele fara zahar au aceleasi efecte negative. Consumul acestora, pe langa diabet si boli cardiovasculare, poate declansa si reactii inflamatorii. Un studiu a evaluat legatura dintre artrita si bauturile carbogazoase si s-a demonstrat ca acestea determina un risc mai mare de a dezvolta aceasta afectiune.
Preparate pe care chefii NU îți recomandă să le comanzi la restaurant
Sfaturi utile ale specialiştilor: Ce trebuie să mănânci pentru a îți creşte părul
Băuturile DIETETICE pot provoca atacuri vasculare, un nou avertisment al specialiștilor
Mai mult, bauturile carbogazoase favorizeaza acumularea kilogramelor in plus. Obezitatea este unul dintre factorii de risc importanti de aparitie a artritei. In plus, greutatea excesiva pune presiune pe articulatii, ce determina aparitia si agravarea durerii articulare.
Ameliorarea durerii articulare se poate efectua prin adoptarea unui stil de viata sanatos, efectuarea exercitiilor fizice timp de 30 de minute pe zi, 5 zile pe saptamana (in limita capacitatii de efort), administrarea tratamentului medicamentos si urmarea unei diete sanatoase si echilibrate, bogata in vitamine si minerale si saraca in grasimi saturate.
De ce SALATA VERDE ne face MAI MULT RĂU decât carnea?
De ce ne este greu să reținem NUMELE persoanelor cunoscute RECENT
Cum să ai cele mai frumoase violete de Parma. TRUCURILE SIMPLE folosite în florării/ GALERIE FOTO
Dieta artritei nu trebuie sa contina alimente procesate, sarate excesiv sau bogate in zahar. Alimentele semipreparate sau ambalate contin cantitati foarte mari de sare, zahar si grasimi, ce favorizeaza si intretin aparitia durerilor articulare si osoase.