Creierul uman are nevoie de alimente sănătoase care să-l stimuleze și să mențină sinapsele la cote ridicate. Oamenii de știință spun că dieta și sportul au un rol important în evoluția creierului.
Pune pe listă: Aceste alimente hrănesc creierul
Potrivit experților, în meniul zilnic trebuie introduse câteva alimente pline de vitamine. Consumul regulat al acestor alimente poate îmbunătății sănătatea creierului. Va funcționa la capacitatea maximă.
Pe lângă mentă, rozmarin, cimbru, ghimbir, fasole, ciuperci Reishi, ginseng, experții spun să mai adaugi alimentele din lista de mai jos:
- Acizi grasi omega -3
- Afine
- Aproape orice fruct sau leguma
- Cafeina (ceai, cafea)
- Ceapa
- Chia
- Fibre insolubile
- Flavonoide si polifenoli
- Mere (in special coaja)
- Nuci
- Orez brun
- Orz
- Quinoa
- Rosii
- Seminte de in
- Somon, pastrav
- Spanac
- Tumeric
Beneficii aduc creierului menta, rozmarinul, cimbrul, ghimbirul, fasole și ciupercile?
Mentă
Menta nu este doar un ingredient pe care îl pui în dulciuri sau o plantă din care faci ceai. Menta are niște puteri uimitoare de stimulare a creierului. Un studiu pe Edu Birdy a arătat că doar mirosind această plantă îmbunătățește memoria. Prospețimea și mirosul puternic al acestei ierburi oferă persoanei un sentiment de revigorare. Nici măcar nu trebuie să o consumi. Doar trebuie să agăți câteva frunze în casă și deja își va face efectul.
Rozmarin
Acest condiment este ușor de cultivat și se potrivește de minune cu orice fel de mâncare de carne. Cu toate acestea, dacă nu mâncați carne, nu vă faceți griji, este un companion excelent într-un pesto de busuioc. Rozmarinul a fost folosit ca un stimulent pentru creier de ani de zile. Cu toate acestea, abia în studii recente s-a constatat că ajută memoria pe termen lung și crește vigilența.
Cimbrul, nivel ridicat de luteolină. La ce ajută?
Cimbrul este o altă plantă versatilă care poate fi adăugată la multe feluri de mâncare. Acesta conține niveluri ridicate de luteolină, despre care se crede că ajută creierul să își sporească nivelul de antioxidanți. De asemenea, stimulează nivelurile de grăsimi sănătoase, cum ar fi acizii grași omega-3, care este asociat cu niveluri mai ridicate de funcționare a creierului. Cimbrul este, de asemenea, ușor de cultivat și necesită foarte puțină întreținere.
Ghimbir
Ghimbirul are proprietăți antiinflamatorii uimitoare și este cunoscut în special pentru combaterea bolilor neurodegenerative precum boala Parkinson.
De asemenea, s-a constatat că ghimbirul stimulează timpul de reacție și atenția la adulții tineri și de vârstă mijlocie. Dacă acest lucru nu este suficient, memoria de lucru primește, de asemenea, un impuls, potrivit stiridiaspora.ro.
Ginseng
Atunci când faceți exerciții fizice, vă simțiți revitalizat și, ca urmare, vă concentrați mult mai bine. Ginsengul este un stimulent natural uimitor, iar atunci când vitalitatea ta este stimulată, la fel este și funcția creierului tău.
Ginsengul este ca un fel de multi-vitamină a naturii, deoarece este folosit pentru a îmbunătăți sănătatea mentală și vitalitatea generală. Se spune că activează neurotransmițătorii și, ca urmare, îmbunătățește memoria.
CITEȘTE ȘI: Neurologul Vlad Ciurea recomandă: Cea mai bună oră la care să te culci – Ajută la regenerarea creierului
Fasolea, alimentul de construcție musculară a creierului
Fasolea este subestimată în lumea nutriției, dar asta din cauza stigmatului că îți dă gaze. Cu toate acestea, fasolea este bogată în colină, care este esențială în crearea de noi neurotransmițători în creier. Aproape că se poate spune că este alimentul de construcție musculară a creierului. Partea cea mai bună este că puteți consuma aproape orice tip de fasole și are același efect.
Nu uitați de ciupercile reishi
În multe cazuri, funcția creierului este perturbată sau scăzută din cauza unor factori externi, cum ar fi depresia sau stresul. Alimentele care combat aceste afecțiuni stimulează apoi și indirect funcția cerebrală. Ciupercile Reishi nu îți vor scădea nivelul de anxietate sau depresie, dar vor combate simptomele și, în schimb, vei putea gândi limpede.
Comentarii: