NUTRITIE SANATATE

Alimentele care duc la creșterea foarte mare a colesterolului

Foto: Pinterest.com

Alimentele care duc la creșterea foarte mare a colesterolului. Experții avertizează că aceste alimente, deși populare, pot fi foarte dăunătoare pentru sănătate. În lumea culinară, maioneza și ketchup-ul ocupă un loc special ca adaosuri preferate la sandvișuri, salate și grătare. Cu toate acestea, experții avertizează că aceste alimente, deși populare, pot fi foarte dăunătoare pentru sănătate.

Alimentele care duc la creșterea foarte mare a colesterolului – Maioneză și ketchup

Potrivit nutriționistului Dr. Lisa Richards, maioneza tradițională, care este făcută din ouă și unt, este bogată în grăsimi saturate.

” Aceste grăsimi pot crește nivelul colesterolului din sânge și pot duce la înfundarea vaselor de sânge ,” explică ea. Dr. Eric Netkin adaugă că consumul de maioneză poate solicita ficatul, care se străduiește să filtreze excesul de grăsimi și toxine.

CITEȘTE ȘI: Maioneză a la Jamie Oliver: Secretul sosului gata în doar 5 minute

Deși maioneza se bazează pe uleiuri mai sănătoase, cum ar fi uleiul de măsline, o alternativă mai bună, este totuși esențial să o consumați cu moderație.

Ketchup

Pe de altă parte, ketchup-ul este adesea încărcat cu zahăr, în special sub formă de sirop de porumb bogat în fructoză. „Consumul excesiv de ketchup poate contribui la dezvoltarea rezistenței la insulină și la creșterea în greutate”, avertizează nutriționistul Dr. Richards.

Aceste consecințe pot afecta grav sănătatea inimii și a vaselor de sânge, făcând din ketchup un alt condiment care ar trebui consumat cu prudență.

De asemenea, nu este o idee rea să preparați acasă ketchup de casă

Ambele sosuri sunt adesea prezente în dieta zilnică, însă experții subliniază importanța moderației și a selecției atente. Pentru o dietă mai sănătoasă, se recomandă utilizarea alternativelor naturale sau a sosurilor cu conținut redus de zahăr și grăsimi.

CITEȘTE ȘI: Conserve de roșii pe care le putem pregăti pentru iarnă

Având în vedere cât de populare sunt maioneza și ketchup-ul, este important să fim conștienți de efectele lor potențial dăunătoare. Pentru a rămâne sănătoși, este întotdeauna mai bine să alegeți alternative sărace în calorii și bogate în nutrienți, recomandă actualno.com.

Comentarii: