Tot ceea ce mâncăm are întotdeauna un impact asupra organismului nostru. Fie că este vorba de sănătatea noastră cardiovasculară sau de funcțiile noastre cognitive, aportul nostru nutrițional stimulează diverse funcții din organism. Pe măsură ce îmbătrânim, și creierul nostru are nevoie de o îngrijire adecvată pentru a preveni declinul cognitiv.
Nutriționistul Anjali Mukerjee a împărtășit recent o postare pe Instagram despre alimentele care ajută la memorie și concentrare și care sunt legate de o mai bună putere a creierului.
„Alimentele pe care le consumăm pot avea un mare impact asupra structurii și sănătății creierului nostru. Așadar, consumul unei diete care stimulează creierul poate susține atât funcțiile cerebrale pe termen scurt, cât și pe termen lung și poate îmbunătăți sarcinile mentale, cum ar fi memoria și concentrarea”, a scris nutriționistul.
CITEȘTE ȘI: Cum ai grijă de creierul tău: Lucrurile, aparent banale, care previn îmbătrânirea acestuia
Alimente bogate în lecitină și colină
Ea a recomandat consumul de alimente bogate în lecitină, un nutrient care este un amestec de grăsimi esențiale pentru creier. Alimente precum grâul integral, gălbenușurile de ou, nucile și soia conțin lecitină. Nutriționistul a sfătuit, de asemenea, să aibă alimente bogate în colină, care se găsește în fructe.
„Încorporați în dieta dumneavoastră nutrienți care stimulează creierul, precum lecitina (care se găsește în grâul integral, gălbenușurile de ou și nucile) și colina (care se găsește în diverse fructe precum avocado, portocale, cereale integrale și produse lactate) pentru a menține un sistem nervos sănătos și pentru a îmbunătăți memoria”, a scris Anjali Mukerjee.
Adaugă ierburi în dietă
Ea a adăugat că adăugarea de ierburi în dietă poate ajuta la îmbunătățirea funcțiilor creierului. „Ierburi precum ginkgo, ginseng și ierburi ayurvedice precum Brahmi și Shanka Pushpi pot ajuta la reducerea pierderii memoriei și la îmbunătățirea funcționării mentale”, a scris ea.
CITEȘTE ȘI: Ce nu ar trebui să faci imediat ce te trezești dimineața: Gestul care îți poate afecta creierul
Somn – ceai de mușețel
Cea mai importantă activitate pentru a asigura o mai bună sănătate a creierului este somnul. Anjali adaugă că, pentru a asigura un somn bun, beți ceai de mușețel. „Relaxează-te și calmează mintea cu ceai de mușețel, care te poate ajuta să dormi mai bine și să te simți mai odihnit”, a scris ea.
Comentarii: