Alimentele care, în loc să te energizeze, îți creează o stare de somn. Se crede că mâncarea îți dă energie, dar nu este întotdeauna așa. Unele produse oferă doar un efect pe termen scurt, dar pe termen lung provoacă o senzație de letargie și somnolență.
Aceștia sunt principalii „ucigași” ai puterii tale, de care, dacă este posibil, este mai bine să nu abuzezi.
Da, da, una dintre cele mai sănătoase gustări vă poate obosi cu adevărat. Adevărul este că ovăzul este bogat în triptofan, o substanță care favorizează un somn mai profund și mai sănătos. Iar dacă mănânci un bol de cereale dimineața, nevoia de a trage un pui de somn poate apărea până la prânz.
Acest fruct popular este bogat în potasiu, care este responsabil pentru producerea melatoninei în organism și se leagă și de receptorii de acid gama-aminobutiric (GABA) care calmează sistemul nervos. Așadar, dacă mâncați câteva banane în prima jumătate a zilei, este posibil să vă simțiți somnoroasă și letargică până seara.
CITEȘTE ȘI: Nu doar utile: Aceste alimente sunt o necesitate pentru persoanele de peste 50 de ani
Prunele uscate sunt o sursă de vitamina B6, care îmbunătățește biosinteza melatoninei. De aici și posibila stare de somnolență după consumul acestui fruct uscat.
Kiwi este bogat în vitamina C și carotenoizi, care liniștesc organismul în timp ce dormiți. Dacă nu intenționați să dormiți în timpul zilei, încercați să nu mâncați prea multe kiwi înainte de prânz.
Somonul, scoicile, tonul și alte fructe de mare grase sunt bogate în vitamina D și acizi grași omega-3, care ajută organismul să regleze producția de serotonină. Iar serotonina joacă un rol cheie în ciclul somn-veghe. Prin urmare, după un prânz copios de pește roșu, este posibil să vă simțiți obosit, potrivit actualno.com.
Carnea de curcan este considerată dietetică. De asemenea, conține triptofan, despre care am vorbit deja mai devreme. Prin urmare, chiar și o masă atât de sănătoasă poate duce la o scădere a energiei.
Această nucă conține mult magneziu, care este, de asemenea, responsabil pentru un somn sănătos. Iar efectul abuzului de migdale este relevant. Este, de asemenea, bogat în calorii (aproximativ 600 kcal la 100 de grame), așa că moderația este bună aici (ca în orice).
CITEȘTE ȘI: Interzise în diabet: 5 alimente sănătoase care cresc brusc nivelul zahărului din sânge
Carbohidrații „rapizi” (dulciuri, orez alb, paste făinoase, pâine) nu numai că pot provoca creșterea în greutate, dar și sug literalmente energia. Faptul este că aceștia cresc rapid nivelul de zahăr din sânge (de aici și vitalitatea pe termen scurt), iar acest lucru este urmat de o scădere a nivelului de insulină, ceea ce duce la o senzație de oboseală .