NUTRITIE

Alimentele care îți păstrează ficatul sănătos: Ajută la eliminarea toxinelor și neutralizează celulele cancerigene

best-wallpaper.net

Alimentele care îți păstrează ficatul sănătos: Ajută la eliminarea toxinelor și neutralizează celulele cancerigene. Ficatul este cel mai important instrument al organismului pentru eliminarea toxinelor. Acesta filtrează sângele, dar produce și hormoni, stochează energie și ajută la digerarea alimentelor.

Atunci când aceste abilități sunt compromise de o alimentație deficitară sau de excesul de zahăr, întregul organism are de suferit. Sănătatea ficatului este în întregime în mâinile tale, sau mai degrabă, depinde de alegerile tale alimentare. Mai jos veți găsi o listă de 11 alimente care sunt bune pentru ficat.

Alimentele care îți păstrează ficatul sănătos

Salata verde

Kale, salata mică, este o legumă puternică cu cantități mari de sulf care sprijină ficatul în timpul misiunii sale de detoxifiere. Păpădia este o altă plantă importantă care stimulează organele digestive și îmbunătățește funcția hepatică.

CITEȘTE ȘI: Trei până la patru cești de cafea pe zi reduc probabilitatea de a face o boală gravă la ficat

Varza, broccoli și altele

Varza, broccoli, conopida și altele aparținând acestei familii. Acestea conțin flavonoide și alți fitonutrienți care ajută ficatul să neutralizeze substanțele chimice, pesticidele și celulele canceroase. Broccoli, de exemplu, conține o mulțime de sulforafan, care întărește apărarea naturală a organismului împotriva cancerului.

Algele marine

Algele sunt printre cei mai vechi locuitori ai globului și reușesc să detoxifice organismul prin absorbția metalelor grele precum cadmiul. Aceste legume marine conțin substanțe care absorb particulele radioactive din oase.

Nuci, fasole și cereale

Energia conținută de semințe, cereale, nuci sau leguminoase este obținută prin înmuierea lor în apă și lăsarea lor să încolțească. Prin intermediul lor, organismul beneficiază de enzime și proteine care servesc drept catalizatori pentru toate funcțiile corpului.

Alimente bogate în sulf

Usturoiul, ceapa, ceapa eșalotă și prazul sunt cunoscute pentru rolul lor în beneficiul sănătății umane. Acestea conțin sulf și alte sub-substanțe care sunt esențiale pentru detoxifierea ficatului și neutralizarea radicalilor liberi.

Ouăle, pe de altă parte, conțin, de asemenea, aminoacizi și enzime necesare pentru metabolizarea și protejarea ficatului de substanțe toxice și metale grele. Un alt aliment bogat în sulf este arginina, care hrănește ficatul și previne formarea calculilor biliari.

Fructele

Afinele, căpșunile, murele, merele și multe altele conțin antioxidanți care protejează ficatul de stresul oxidativ, bolile cronice și îmbătrânire.

Polifenolii din fructe de pădure previn formarea de celule canceroase în ficat. Merele, pe de altă parte, conțin pectină, o fibră solubilă care elimină toxinele și împiedică acumularea lor.

Alimente bogate în prebiotice

Prebioticele sunt fibre insolubile care hrănesc flora bacteriană a stomacului, sintetizată în denumirea de probiotic. Această floră conține microorganisme importante care susțin bunăstarea noastră.

Prebioticele sunt hrană pentru probiotice. Sparanghelul, prazul, legumele albe și verzi, cicoarea, păpădia, sfecla și anghinarea sunt surse bogate de prebiotice.

Alimente fermentate

Alimentele fermentate conțin microorganisme care descompun carbohidrații și proteinele dietetice și îmbunătățesc digestia.

Grăsimi bune

Semințele de in, cânepa, chia, uleiul de cocos, avocado și uleiul de măsline sunt surse bune de acizi grași omega-3, care reglează nivelul hormonal și reduc nivelul de grăsime corporală. Aceste grăsimi bune îmbunătățesc digestia și funcția hepatică. Uleiul de măsline presat la rece este bogat în fenoli – substanțe antiinflamatoare – care elimină stresul oxidativ din organism.

Condimentele

Ghimbirul, coriandrul, ardeiul iute, scorțișoara, feniculul și turmericul sunt foarte bogate în substanțe benefice care ajută la curățarea ficatului și la întărirea sistemului imunitar.

Aceste condimente sunt esențiale pentru organism deoarece îmbunătățesc circulația sângelui, metabolismul, vasele de sânge, alimentarea cu sânge a inimii și oxigen și protejează împotriva bacteriilor periculoase.

CITEȘTE ȘI: Rădăcina acestei plante îmbunătățește digestia și menține ficatul sănătos

Proteine de origine animală și vegetală

Carnea de la animalele crescute în natură și crescute în locuri fără pesticide este recomandată pentru sănătatea ficatului. Peștii sălbatici și de adâncime sunt surse bune de acizi grași omega-3 și sunt mai puțin expuși la poluare, potrivit actualno.com.

Fasolea, lintea, năutul și ierburile precum spanacul și broccoli sunt bogate în proteine, care elimină depozitele toxice din organism și îmbunătățesc funcția hepatică.

Comentarii: