Alimentele care ne fac mai proști: Ne afectează vigilența, memoria și starea de spirit. Întotdeauna s-a vorbit mult despre alimentele care ne fac inteligenți. Acesta este motivul pentru care studenții mănâncă banane atunci când învață. Dar v-ați gândit vreodată la alimentele care ne fac mai proști?
Se pare că mâncatul „alimentelor proaste” ne subminează de fapt toate eforturile de a fi inteligenți. Consumul acestora ne afectează negativ vigilența, memoria, starea de spirit și sistemul nervos, cum ar fi timpul de reacție neuromusculară.
Alimentele care ne fac mai proști
1. Zahărul
Ideea că a mânca prea mult zahăr este rău nu este nouă, dar consumul unei cantități mari de zahăr pe o perioadă lungă de timp provoacă probleme neurologice. Consumul ridicat de zahăr afectează memoria și capacitatea de învățare.
CITEȘTE ȘI: Cele mai dăunătoare două alimente pentru ficat după ce ai consumat alcool
De asemenea, prea mult zahăr în sânge încetinește utilizarea insulinei de către celulele creierului pentru a descompune zahărul pentru a ajuta la procesarea gândurilor și emoțiilor, ceea ce duce la o scădere a activității creierului. Ar trebui să încercați să vă limitați consumul de zahăr, inclusiv siropul de porumb bogat în fructoză și alimentele bogate în carbohidrați.
2. Sarea
În plus față de faptul că afectează ritmul cardiac și tensiunea arterială, sarea afectează funcționarea cognitivă. A adăuga sare la alimente este mai rău decât a găti cu sare. Sarea nu numai că ne afectează capacitatea de a gândi, dar provoacă și multe alte probleme, cum ar fi bolile cardiovasculare, cancerul și accidentul vascular cerebral.
3. Mâncarea de tip junk food
Cartofi prăjiți, sucuri, burgeri și cartofi prăjiți. Toate sună atât de delicios, dar junk food creează dependență, iar dependența este o problemă a creierului. Se pare că oprirea consumului de junk food declanșează simptome similare depresiei și anxietății.
Grăsimile din junk food ajută la producerea dopaminei în creier. Dopamina joacă un rol în asigurarea unui sentiment general de bunăstare, învățare, vigilență, memorie, funcții cognitive și motivație. Când toată lumea vă spunea să nu mâncați junk food pentru că vă va distruge creierul, se pare că nu glumeau.
De fapt, consumul de cantități mari de junk food pe o perioadă lungă de timp poate duce la pierderea memoriei și, în unele cazuri, la boala Alzheimer.
4. Mâncarea prăjită
Mâncarea prăjită este cumva implicată a fi nesănătoasă. Cu toate acestea, există alimente sănătoase care devin nesănătoase atunci când sunt prăjite. De exemplu, consumul de pește are multe beneficii pentru sănătate, dar consumul de pește prăjit este nesănătos. Același lucru este valabil și pentru alte alimente prăjite, cum ar fi puiul.
5. Îndulcitorii artificiali
Îndulcitorii artificiali scad puterea creierului. Consumul prea multor îndulcitori artificiali încetinește răspunsul creierului, făcându-vă efectiv mai proști. Produsele care conțin îndulcitori artificiali, altele decât alimentele ambalate, includ apa de gură, pasta de dinți, siropul de tuse și vitaminele masticabile. În plus, consumul unor cantități mari de îndulcitori artificiali pe o perioadă lungă de timp provoacă leziuni cerebrale.
6. Grăsimile trans
Cercetătorii au descoperit că consumul de grăsimi trans este legat de micșorarea creierului. Studiul a examinat 104 adulți cu vârsta de peste 65 de ani și a chestionat subiecții cu privire la consumul lor de 30 de nutrienți de-a lungul timpului. Descoperirile au arătat că cei cu diete bogate în grăsimi trans aveau o contracție a creierului similară cu cea a persoanelor care suferă de boala Alzheimer.
7. Alimentele preparate și procesate
Alimentele pre-gătite și procesate conțin substanțe chimice dăunătoare care te fac mai prost. Conservanții, aditivii, coloranții și aromele artificiale sunt câteva exemple de substanțe chimice din aceste alimente care vă afectează comportamentul și funcționarea cognitivă. Consumul de cantități mari de alimente procesate de-a lungul vieții îți distruge încet celulele nervoase și îți face creierul să se micșoreze.
8. Nicotina
Prezența nicotinei în sânge face ca capilarele dintre vasele de sânge să se contracte, ceea ce afectează funcția neurotransmițătorilor și, în cele din urmă, funcția creierului. Oprirea consumului de nicotină provoacă ceață cerebrală, iar acest lucru face ca utilizatorii de nicotină să dezvolte o dependență.
9. Alcoolul
Consumul de alcool provoacă un nor mental de confuzie care are mai multe efecte. În primul rând, consumul de alcool este un ucigaș al ficatului. În plus, consumul de alcool vă reduce capacitatea de a gândi clar și de a vă aminti informații.
CITEȘTE ȘI: Alimentele care omoară vasele de sânge și cresc nivelul glicemiei
Dacă aveți probleme în a vă aminti numele obiectelor comune sau nu puteți face diferența între realitate și visele dumneavoastră, atunci probabil beți prea mult alcool și aveți nevoie de tratament.
Din fericire, aceste simptome sunt reversibile dacă nu mai beți alcool sau dacă vă limitați consumul la două pahare sau mai puțin pe săptămână.
10. Tofu
Acesta din urmă este surprinzător deoarece tofu este în general considerat un aliment sănătos. Cu toate acestea, cercetările sugerează că tofu poate fi dăunător dacă este consumat în cantități mari. Rezultatele sugerează că cei care consumă mult tofu prezintă un risc mai mare de pierdere a memoriei. Nu a fost dovedit, dar cercetătorii suspectează că fitoestrogenii din tofu sunt responsabili, potrivit actualno.com.
Acestea sunt 10 alimente care te fac mai prost. În afară de aceste alimente de evitat, ar trebui să evitați și deshidratarea. Lipsa apei provoacă, de asemenea, micșorarea creierului și afectează memoria, concentrarea și luarea deciziilor. Așa că mănâncă inteligent și bea apă.
Comentarii: