NUTRITIE SANATATE

Alimentele cele mai bune care scad acidul uric din organism

Foto: Pinterest.com

Alimentele cele mai bune care scad acidul uric din organism. Atunci când alimentele sunt digerate, organismul produce acid uric , un compus organic pe bază de purine. În cantități mici, acesta este necesar pentru a menține funcționarea sistemului nervos și a unor părți ale creierului. Dar, cu un exces, apar leziuni ale țesuturilor articulațiilor, stomacului și ficatului, se dezvoltă guta și alte boli.

Pentru reducerea acesteia, trebuie incluse în dietă anumite alimente.

Alimentele cele mai bune care scad acidul uric din organism

Potrivit medicului rus E. Syurakshina, cele mai bune în această privință sunt anghinarea, ceapa, dovleacul, țelina și morcovii.

CITEȘTE ȘI: Vitamina esențială pentru cei ce suferă de gută: Elimină acidul uric din articulații și previne atacurile

Anghinarea

Anghinarea conține oligoelemente care accelerează metabolismul și fibre pentru funcționarea sistemului digestiv. Are un ușor efect diuretic, previne depunerea purinelor pe pereții bazinului renal, a ochilor și a articulațiilor.

Ceapa, prazul, șalota

Fiecare tip de ceapă conține substanțe utile care dizolvă cristalele de acid uric. La niveluri ridicate, se recomandă să fie consumate sub formă de decoct, supă de ceapă sau bulion. Pe parcursul tratamentului, trebuie folosite cel puțin 2 cepe mari pe zi.

Dovleacul

Acesta conține o cantitate uriașă de caroten util, retinol, fibre, pectină, zinc și vitaminele A, C și E. El furnizează organismului antioxidanți puternici care protejează articulațiile și țesuturile organelor interne de deteriorare.

Componentele sale elimină purinele din ficat, restabilind funcționarea organului. Dovleacul poate fi consumat sub orice formă pentru a scădea nivelul de acid uric – prăjit, înăbușit, adăugat în supa de ceapă.

Se recomandă și consumul de semințe de dovleac, care conțin antioxidanți și minerale pentru sistemul nervos. În caz de gută, această legumă utilă trebuie consumată zilnic. Ea stimulează procesul de purificare a sângelui de toxine, produse de putrefacție, colesterol, leagă moleculele de acid uric și le elimină cu ajutorul urinei.

Țelina

Țelina este indispensabilă pentru obezitate, ateroscleroză, protejează vasele de sânge de depunerea de cristale pe pereți.

CITEȘTE ȘI: Când durerea ascuțită simțită în mijlocul nopții și oboseala semnalează un început de gută: Simptomele la care să fii atent

Morcovul

Morcovul – compoziția acestei legume delicioase este asemănătoare cu dovleacul și țelina, conține betacaroten, vitamina A și antioxidanți care îmbunătățesc compoziția sângelui. Fibrele absorb și elimină purinele, normalizând nivelul acestora cu un consum regulat.

Printre principalele cauze ale acumulării de acid uric se numără:

  • Supraponderabilitatea;
  • alimentația deficitară;
  • consumul de multe dulciuri; alcoolismul;
  • efectele secundare ale administrării de diuretice.

Cristalele de acid uric se formează adesea din cauza unei iubiri excesive de carne afumată, carne și pește gras, conserve. Nivelul acestui compus poate fi determinat prin teste de laborator, potrivit actualno.com.

Comentarii: