NUTRITIE SANATATE

Alimentele de care copiii au nevoie: Asigură o dezvoltare armonioasă

hips.hearstapps.com

Alimentația este un element important când vine vorba despre dezvoltarea armonioasă a copilului. Ei au nevoie de mese echilibrate, cât mai sănătoase și bogate în vitamine, minerale și nutrienți esențiali.

Iată ce trebuie să incluzi neapărat în alimentația micuțului pentru a-i susține creșterea.

Creșterea copilului depinde în mod direct de alimentația sănătoasă și stilul de viață echilibrat. În primii ani de viață, organismul are nevoie de un aport complet de vitamine, minerale și nutrienți pentru dezvoltarea corespunzătoare.

Creierul, unul dintre cele mai complexe organe, necesită cantități însemnate de fier pentru o dezvoltare cognitivă bună. Astfel, este important ca dieta copiilor să conțină acest mineral esențial.

CITEȘTE ȘI: Cercetătorii norvegieni au descoperit: Copiii care se joacă în aer liber sunt mai calmi

Legume verzi, oleaginoase

Copiii trebuie să mănânce legume verzi, oleaginoase şi leguminoase, deoarece sunt bogate în fier şi sunt benefice pentru creier.

Potrivit unui studiu efectuat la Universitatea din Pennsylvania, copiii cu deficienţe de fier fac faţă mai greu sarcinilor de gândire şi orientare spaţială, scrie Rador.

Fierul este necesar pentru buna funcţionare a celulelor creierului, au concluzionat cercetătorii studiului în urma măsurării nivelului de fier din creierul a 1.500 de copii şi tineri cu vârste cuprinse între 8 şi 24 de ani. Cercetări anterioare au demonstrat că fierul este important nu numai pentru funcţiile fizice, ci şi pentru cele mentale.

Legumele bogate în fier sunt de culoare verde închis, cum ar fi spanacul, broccoli şi valeriana. De asemenea, oleaginoasele şi leguminoasele au un conţinut important de fier. Potrivit liderului studiului, dr.Bart Larsen, este bine pentru copii şi tineri să ia suplimente de fier până la împlinirea a 25 de ani.

CITEȘTE ȘI: ATENȚIE: Bolile de inimă pot începe din copilărie – Cum poate fi prevenit acest fenomen

Neuronii creierului depozitează fierul în ganglionii bazali din centrul creierului.

Când elementul este deficitar, funcţiile cognitive sunt afectate. Simptomele deficienţei de fier sunt oboseala severă, slăbiciune, paloare, dureri în piept şi dureri de cap. Motivul este că fierul este necesar pentru a produce globule roşii care transportă oxigenul în organism.

Comentarii: