NUTRITIE SANATATE

Alimentele de care creierul tău are nevoie: Îți îmbunătățesc memoria considerabil

griffinandrow.com

Alimentele de care creierul tău are nevoie: Îți îmbunătățesc memoria considerabil. Funcționarea creierului depinde de mai mulți factori, printre care genetica, stilul de viață și dieta, spune medicul rus Vitaly Semyonov. Expertul consideră că oligoelementele joacă un rol cheie în menținerea memoriei și a funcției cerebrale.

Alimentele de care creierul tău are nevoie: Îți îmbunătățesc memoria considerabil

Medicul subliniază că oligoelementele de care are nevoie creierul nostru pot fi luate din alimente. Creierul nostru este format din 75% apă. Deshidratarea poate reduce performanța mentală. În ceea ce privește alimentele, cele mai utile sunt:

Peștele

Somonul, tonul și sardinele sunt bogate în acizi grași omega-3, care afectează dezvoltarea neuronilor și conservă memoria.

CITEȘTE ȘI: Neurochirurgul Vlad Ciurea avertizează: Fenomenul care intoxică creierul

Fructe

Cireșele, căpșunile, murele și afinele îmbunătățesc fluxul sanguin către creier și încetinesc pierderea memoriei legată de vârstă.

Nuci

Migdalele, nucile și alunele conțin vitamina E, care protejează celulele creierului de deteriorare, potrivit actualno.com.

Legume cu frunze verzi

Spanacul, salata și varza sunt bogate în vitaminele E și K și acid folic, care previn declinul cognitiv. Medicul enumeră și mineralele care sunt cele mai importante pentru memorie.

Fierul

Acest element este important pentru transportul oxigenului către creier și celulele nervoase. Deficitul de fier poate duce la anemie, care este asociată cu probleme de concentrare și de memorie.

Iodul

Iodul este important pentru funcționarea normală a glandei tiroide, care reglează metabolismul și producția de hormoni importanți pentru creier.

Magneziu

Acest mineral joacă un rol important în transmiterea impulsurilor nervoase și în sinteza neurotransmițătorilor, cum ar fi serotonina și dopamina.

Zinc

Zincul este important pentru menținerea structurii și funcției celulelor creierului și pentru protecția împotriva stresului oxidativ.

Seleniu

Seleniul ajută la protejarea creierului împotriva stresului oxidativ și susține funcția normală a celulelor nervoase.

Potasiu

Potasiul este important pentru menținerea potențialului normal al celulelor nervoase și pentru transmiterea impulsurilor nervoase.

CITEȘTE ȘI: Alimentul cel mai bun pentru creier: Reduce riscul de a face demență

Fosfor

Fosforul este important pentru formarea ADN-ului și ARN-ului, care sunt principalele componente ale celulelor nervoase.

Vitamina D

Vitamina D este importantă pentru menținerea unui sistem nervos sănătos și poate juca un rol în prevenirea depresiei și a altor tulburări mentale.

Comentarii: