NUTRITIE SANATATE

Alimentele de care inima are nevoie după un atac de cord

taste.com.au

Alimentele de care inima are nevoie după un atac de cord. După un atac de cord, este necesară o schimbare drastică a dietei.

„Poate părea înfricoșător, mai ales după o perioadă atât de traumatizantă, dar este necesar să continuăm să trăim sănătos”, spune nutriționistul Jovana Živić.

Alimentele de care inima are nevoie după un atac de cord

Medicul adaugă că în acest caz trebuie consumate multe fructe și legume, proteine, cereale integrale și alimente cu un conținut scăzut de sare.

Persoanele care se recuperează în urma unui atac de cord pot avea și alte afecțiuni care necesită schimbări în alimentație, cum ar fi diabetul sau tensiunea arterială ridicată. Deoarece aceste afecțiuni pot fi contribuit la atacul de cord, este important să le abordăm și pe acestea.

CITEȘTE ȘI: Dieta perfectă pentru persoanele în vârstă: Alimentele care îmbunătățesc digestia și protejează inima

Respectați următoarele recomandări:

  • Includeți mai multe alimente vegetale în dieta zilnică
  • Alegeți grăsimi mai sănătoase, cum ar fi uleiul de măsline extravirgin, nucile și avocado.
  • Evitați alimentele prăjite și grăsimile animale.
  • Consumați cereale integrale.
  • Înlocuiți pâinea albă și pastele cu pâine integrală și alegeți orezul brun în loc de cel alb.
  • Creșteți consumul de pește
  • Mâncați linte de mai multe ori pe săptămână.
  • Concentrați-vă pe cărnurile slabe și eliminați cărnurile procesate, cum ar fi cârnații și mezelurile.
  • Mâncați puiul fără piele.

„Deci ideea este extrem de simplă – accentul se pune pe o dietă sănătoasă și echilibrată, ceea ce înseamnă evitarea alimentelor foarte procesate, cum ar fi chipsurile, biscuiții și biscuiții. Aceste alimente sunt, de obicei, pline de sare și sărace în nutrienți.

Rezistați impulsului de a adăuga sare în mâncare, deoarece prea mult sodiu poate încuraja acumularea de lichid în jurul plămânilor, crește tensiunea arterială și solicită inima.

Limitați consumul de produse lactate integrale pentru a evita consumul excesiv de grăsimi saturate. Alegeți laptele acru, laptele și brânzeturile cu un procent moderat de grăsime.

Și evitați alimentele și băuturile cu prea mult zahăr, cum ar fi sucurile carbogazoase, dulciurile”, notează nutriționistul.

Hipertensiunea arterială este cel mai frecvent factor de risc pentru un eveniment cardiovascular, iar modificările alimentare care pot ajuta la reducerea riscului de apariție a acestuia au un efect benefic și asupra tensiunii arteriale.

„Este deosebit de important pentru persoanele cu tensiune arterială ridicată să își monitorizeze aportul de sodiu. În loc de sare, folosiți mai multe condimente uscate și veți îmbunătăți gustul alimentelor.

Printre alimentele care pot fi pline de sare și care ar trebui evitate se numără: carnea procesată, cum ar fi baconul, gustările sărate, cum ar fi chipsurile, supele și ciorbele instant, pizza sau mixurile de condimente cu adaos de sare, conservele, cum ar fi măslinele în saramură.

Încercați să umpleți jumătate din farfurie cu legume sau salată, un sfert din farfurie ar trebui să fie alimente proteice (de mărimea palmei) și un sfert cu carbohidrați, în mod ideal orez integral, paste, quinoa, cușcuș, cartofi.

CITEȘTE ȘI: Alimente care îmbunătățesc circulația sângelui: Protejează inima și arterele

„După un eveniment cardiovascular, este important să consumăm alimente bogate în antioxidanți. Aceștia previn deteriorarea celulelor și ajută la conservarea celulelor prin neutralizarea radicalilor liberi.

Cei mai cunoscuți sunt vitamina C, vitamina E, betacarotenul și alte carotenoide înrudite, împreună cu mineralele seleniu și mangan. Lor li se alătură glutationul, coenzima Q10, acidul lipoic, flavonoidele, fenolii, polifenolii, fitoestrogenii și multe altele”, spune expertul, potrivit actualno.com.

Comentarii: