NUTRITIE

Alimentele care sunt MAI EFICIENTE decât medicamentele!

Foto: Instagram.com

Printre strategiile care promit că protejează sănătatea mintală, adoptarea unei diete sănătoase, alături de un somn adecvat, este cea mai importantă. Este natural să vă simțiți uneori cu un moral mai scăzut. Dar, dacă acea stare de spirit scăzută persistă zi de zi, ar putea semnala depresia.

Tratamentul pentru depresie poate fi un proces complicat, care implică atât terapie cât și medicație. Dar un factor adesea uitat este hrana.

Depresia majoră este un episod de tristețe sau apatie împreună cu alte simptome care durează cel puțin două săptămâni consecutive și sunt destul de grave pentru a întrerupe activitățile zilnice.

Foto: Instagram.com

O serie de factori de stil de viață pot contribui la depresie, dar unul care este adesea trecut cu vederea este alimentația. Evenimentele stresante – și nici nu trebuie să fie mari, ci doar problemele cotidiene ale vieții – pentru ca nivelul cortizolului să crească. Cortizolul provoacă poftele alimentare, iar la femei acele pofte tind să fie mai puternice pentru carbohidrați, în special alimente dulci.

CITEȘTE ȘI: Care este reţeaua de socializare cu cele mai NEGATIVE efecte asupra sănătăţii mintale

Uneori, când sunt deprimați, oamenii mănâncă pentru ai ajuta să facă față sau pentru a le face să se simtă mai bine. Din păcate, alimentele se transformă într-un efect contrar.

Consumul de alimente nesănătoase când sunteți deprimat vă poate face să vă simțiți chiar mai rău

Depresia are efecte la nivel fizic la fel cum are la nivel psihic, de aceea tratamentul folosit trebuie să fie capabil să ţintească asupra ambelor zone pentru a asigura sănătatea.

Aceste  băuturi şi alimente, enumerate de Healthy Food House, luptă împotriva depresiei:

Afine

Afinele au proprietăţi antioxidante care reduc stresul, principala cauză a depresiei. De asemenea, susţin dezvoltarea de noi celule, un alt mod de tratare a depresiei.

CITEȘTE ȘI: Soluţia ingenioasă care te scapă de mâncatul excesiv

Banane

Aceste fructe sunt bogate în triptofan, precursor al serotoninei, hormon care contribuie la senzaţia de bine. Mai mult, bananele sunt bogate în potasiu şi magneziu.

 Migdale

Magneziul este un tratament miraculos în tratarea migrenelor şi depresiilor, iar 100 de grame de migdale conţin 268 mg de magneziu.

Avocado

Avocado este bogat în potasiu. 100 de grame conţin 485 de mg de potasiu. Asigură-te că mănânci avocado zilnic, întrucât un adult are nevoie de 4.700 de mg de potasiu pe zi.

Foto: Instagram.com

Asparagus

Bogat în acid folic şi vitamina B, îmbunătăţeşte performanţele psihice.

Ciocolata

Ciocolata neagră sau, în special, cacao măresc cantitatea de serotonină şi dopamină din creier şi scad nivelul de cortizol, hormon eliberat în condiţii de stres. Asigură-te că mănânci 40 de grame de ciocolată zilnic.

CITEȘTE ȘI: Marele secret al produselor cosmetice: Află când expiră acestea cu adevărat

Spanac

Bogat în acid folic care măreşte, de asemenea, nivelul de dopamină şi serotonină din creier. Spanacul este bogat în magneziu.

Somon

Somonul conţine acid gras omega-3, sursă de energie. Un consum de acizi graşi de omega-3 ajută la menţinerea sănătăţii mentale.

Ceai verde

Ceaiul verde este folosit în tratarea depresiei de milenii. Ceaiul verde conţine polifonoli care îmbunătăţesc doza de dopamină a creierului şi asigură glucoza.

Comentarii:
preload imagepreload image