Alimentele medicament: Reduc durerea și scad tensiunea arterială. Unele alimente se comportă ca adevărate medicamente pentru diferite dureri și inflamații precum: dureri articulare, dureri de cap sau dureri cauxzate de artrită. Nu mai vorbim că unele dintre ele pot alunga celulele canceroase.
Printre alimentele care reduc durerea se numără: peștele, fructele, nucile, uleiul de măsline, usturoi, plante aromate și ceaiurile.
Alimentația sănătoasă este esențială pentru scăderea tensiunii arteriale și menținerea unor niveluri optime, iar cercetările au arătat că includerea anumitor alimente în dietă, în special a celor bogate în nutrienți specifici, cum ar fi potasiul și magneziul, reduce nivelul tensiunii arteriale, scrie Healthline
Iată care sunt cele mai bune alimente pentru a ține sub control nivelul tensiunii arteriale.
Citricele – grapefruitul, portocalele și lămâile – pot duce la scăderea tensiunii arteriale. Sunt bogate în vitamine, minerale și compuși vegetali care vă pot ajuta să vă mențineți inima sănătoasă prin reducerea factorilor de risc pentru bolile de inimă, cum ar fi hipertensiunea arterială.
Un studiu care implicat o sută de femei japoneze a demonstrat că un consum zilnic de suc de lămâie, combinat cu mersul pe jos, a fost asociat cu scăderea hipertensiunii, datorită conținutului de acid citric și flavonoide din lămâi. Studiile au arătat, de asemenea, că sucul de portocale și grapefruit poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale.
CITEȘTE ȘI: Cele mai utile alimente pentru pancreas – sănătatea este în mâinile tale
Peștele gras este o sursă excelentă de grăsimi omega-3, care au beneficii pentru sănătatea inimii. Aceste grăsimi pot ajuta la reducerea nivelului tensiunii arteriale prin reducerea inflamației și scăderea nivelurilor de compuși care afectează vasele de sânge. Cercetările au asociat un aport mai mare de pește gras bogat în omega-3 cu scăderea nivelului tensiunii arteriale.
Sunt o sursă de nutrienți importanți pentru controlul tensiunii arteriale, inclusiv magneziu, potasiu și arginină, un aminoacid necesar pentru producerea de oxid nitric, esențial pentru relaxarea vaselor de sânge și reducerea tensiunii arteriale.
Uleiul din semințe de dovleac este un remediu natural pentru hipertensiunea arterială. Un studiu pe 23 de femei a constatat că 3 grame de ulei de semințe de dovleac pe zi, timp de 6 săptămâni, a dus la reduceri semnificative ale hipertensiunii.
Fasolea și lintea sunt bogate în nutrienți care ajută la reglarea tensiunii arteriale. Numeroase studii au arătat că un consum de fasole și linte poate ajuta la scăderea nivelului hipertensiunii arteriale.
Afinele, zmeura, murele, coacăzele și căpșunile sunt doar câteva dintre fructele de pădure care au fost asociate cu efecte de scădere a tensiunii arteriale. Fructele de pădure au fost asociate cu numeroase beneficii pentru sănătate.
Acestea pot reduce factorii de risc pentru bolile de inimă, precum hipertensiunea arterială. Sunt o sursă bogată de antioxidanți, inclusiv antociani, acei pigmenți care conferă fructelor de pădure culoarea lor vibrantă. S-a dovedit că antocianinele cresc nivelul de oxid nitric din sânge, ceea ce poate ajuta la reducerea nivelului tensiunii arteriale, potrivit healthline.com.
Este foarte hrănitor și bogat în nutrienți esențiali pentru sănătatea inimii și reglarea tensiunii arteriale, inclusiv potasiu.
Sunt bogați în acizii clorogenic, p-cumaric și cafeic, care ajută la relaxarea vaselor de sânge și la reducerea inflamației, ceea ce poate ajuta la scăderea nivelului tensiunii arteriale.
Un studiu care a inclus 2.195 de persoane cu vârsta cuprinsă între 40 și 59 de ani a constatat că aportul de morcovi cruzi a fost asociat clar cu niveluri mai scăzute ale tensiunii arteriale.
CITEȘTE ȘI: Plămânii tăi îți vor mulțumi: Aceste alimente sunt extrem de utile pentru ei
Roșiile și produsele din tomate sunt bogate în nutrienți, inclusiv potasiu și licopen. Licopenul a fost asociat în mod semnificativ cu efecte benefice asupra sănătății inimii, iar consumul de alimente bogate în acest nutrient poate ajuta la reducerea factorilor de risc pentru boli de inimă.
Este știut că acest iaurt este plin de minerale care ajută la reglarea tensiunii arteriale, inclusiv potasiu și calciu. Mai multe studii au constatat că un consum de 3 porții de lactate pe zi a fost asociat cu un risc cu 13% mai mic de hipertensiune arterială.