NUTRITIE SANATATE

Alimentele pe care fiecare diabetic ar trebui să le consume: Întăresc sistemul imunitar

firstforwomen.com

Alimentele pe care fiecare diabetic ar trebui să le consume: Întăresc sistemul imunitar. Este important ca persoanele cu diabet zaharat de tip 2 să își întărească sistemul imunitar.

Alimentele pe care fiecare diabetic ar trebui să le consume

„Pentru a vă stimula imunitatea, pe lângă imunostimulatorii bine studiați, cum ar fi somnul adecvat și exercițiile fizice, adăugați în dieta dumneavoastră alimente bogate în nutrienți, cu un conținut scăzut de carbohidrați”, au declarat experții pentru Everyday Health.

CITEȘTE ȘI: Trei alimente esențiale care scad colesterolul: Sunt bogate în vitamine și minerale și întăresc oasele

Năutul

Întărirea sistemului imunitar este facilitată de proteinele cu care este saturat acest aliment. De asemenea, năutul este o sursă puternică de zinc, unul dintre cele mai bune minerale care susține sănătatea, îmbunătățește funcția cardiacă (acest lucru este important în cazul diabetului de tip 2, deoarece poate afecta negativ organismul).

Un alt avantaj al năutului este abundența de fibre: consumul său activ de către diabetici ajută la reducerea nivelului de zahăr din sânge la post, crește sensibilitatea celulelor la insulină.

Peștele gras

Acizii grași Omega-3, care se găsesc în somon, sardine, hering, macrou, îmbunătățesc funcționarea celulelor imunitare, reduc inflamațiile. Acest lucru duce la normalizarea funcției vaselor de sânge și la scăderea nivelului de trigliceride din sânge.

Morcovi

Legumele rădăcinoase crude oferă o încărcătură glicemică scăzută, ceea ce previne creșterea bruscă a glicemiei. Betacarotenul, care face parte din produs, este principala sursă de vitamina A. Diabetul de tip 2 crește riscul de probleme de vedere, cataractă și glaucom.

Beta-carotenul împreună cu luteina din morcovi oferă diabeticilor antioxidanți care previn deteriorarea ochilor.

CITEȘTE ȘI: Micul dejun care te păzăște de demență: Alimentele pe care trebuie să le consumi

Nucile

Acestea conțin foarte puțini carbohidrați și, prin urmare, au un efect minim asupra nivelului de glucoză. În același timp, ele furnizează organismului vitamina E – un antioxidant puternic care îmbunătățește controlul glicemic la persoanele cu diabet, făcând sistemul imunitar mai puternic.

Comentarii: