NUTRITIE

Alimentele pe care NU este indicat să le mai mănânci DUPĂ 30 de ani

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, este necesar să ne adaptăm alimentația la transformările petrecute în corpul nostru. Desigur, nu va fi simplu să renunțăm la obiceiuri alimentare vechi, dar experții ne îndeamnă, odată ce împlinim vârsta de 30 de ani, să includem în alimentația noastră produse care ne pot ajuta să prevenim îmbolnăvirile grave de mai târziu. Ei ne explică faptul că este momentul ideal pentru a face acele schimbări care să ne ajute să ne menținem sănătoși și în formă cât mai mult timp.

Pentru a realiza acest deziderat, trebuie să eliminăm acele alimente interzise, care nu numai că nu ne oferă nutrienți benefici, dar ne predispun la tot felul de afecțiuni.

Prin urmare, iată doar câteva dintre acele alimente care nu ar mai trebui să fie pe masa noastră. Nu uitați: numai de voi depinde să vă păstrați sănătatea și să încetiniți procesul de îmbătrânire!

Produsele de panificație dulci

Tartele, brioșele, gogoșile sau alte produse de panificație pe care le alegi pentru micul dejun nu mai trebuie să facă parte dintre alimentele pe care să le consumi după ce împlinești 30 de ani. Probabil că bănuiești deja motivul principal pentru care trebuie să renunți complet la ele: conținutul de zahăr alb, rafinat.

Foto: Pinterest.com

Zaharul alb

Medicii spun că astfel de produse te vor face să depășești doza zilnică recomandată de zahăr și vor provoca o creștere periculoasă a nivelul insulinei din organism, ceea ce poate provoca grave probleme de sănătate. Printre acestea, cele mai cunoscute sunt: creșterea în exces a greutății, boli cardiovasculare, tensiune arterială ridicată, diabet sau chiar infertilitate.

Foto: Pinterest.com

De la 30 de ani în sus, încearcă să înlocuiești sursele de zahăr rafinat cu alte produse, cât mai naturale, ce îți pot satisface o eventuală nevoie de dulce. Unul dintre ele este banana. Consumând banane, vei dobândi energie și îți vei potoli foamea.

Cum să porți salopeta de jeans

Legătura dintre alimente și organe. Cum ne indică natura ce să mâncăm!

Chimia din farfurie. IATĂ cum ARATĂ aditivii alimentari pe care îi mănânci zilnic

Făina albă

Conținută în abundență de produsele pe care tocmai le-am menționat, aceasta poate contribui la creșterea incidenței bolilor cardiovasculare sau chiar a cancerului.

Totodată, alimentele bogate în făină albă conduc la apariția următorului fenomen: transformarea carbohidraților în zahăr. Corpul va ajunge să secrete multă glucoză, văzută ca fiind unul dintre principalii inamici ai producerii de colagen.

Pentru a evita boli grave, dar și pentru a vă menține o piele sănătoasă și frumoasă, renunțați cât mai repede la produsele pe bază de făină albă.

Sucurile artificiale

Sucurile artificiale din comerț sunt una dintre cele mai importante surse de zahăr. În plus, în afară de zaharuri, ele conțin o multitudine de conservanți, care pot crește riscul unor maladii deosebit de grave, precum cancerul.

Bateriile smartphone care se încarcă în cinci minute, disponibile de anul viitor

Ateii sunt mai inteligenți decât oamenii credincioși – concluzia cercetătorilor după 80 de ani de studii

Cât de BENEFIC este trezitul la ora 5 dimineaţa? Ce spun oamenii de succes despre acest obicei

De asemenea, specialiștii au constatat faptul că substanțele conținute în sucurile artificiale pot provoca infertilitate , întrucât afectează ovulația și reduc mobilitatea de la nivelul spermei.

Foto: Pinterest.com

Iată de ce, o dată în plus, este necesar să renunți complet la asemenea alimente după ce împlinești 30 de ani, mai ales dacă îți dorești să devii mamă.

Produse care nu sunt organice, fiind modificate genetic

Mai ales anumite legume și fructe se încadrează în această categorie. Printre acestea, se pot număra: roșiile, castraveții, țelina, ardeii grași, porumbul, spanacul, merele, strugurii, piersicile, căpșunele etc.

CITEȘTE ȘI: Pesticidele, otrava din fructele și legumele noastre. VEZI care au conținutul cel mai mare

Pesticidele conțin toxine deosebit de periculoase, care îți pot afecta profund sănătatea. Ele pot cauza probleme de fertilitate, dar pot crește și riscul dezvoltării anumitor tipuri de cancer.Practic, asemenea alimente sunt interzise oricând, nu numai după vârsta de 30 de ani.

Carnea ce nu este organică și este intens procesată

Fie că este voba despre carne ce nu este organică, fie că este vorba despre felurite mezeluri, acestea trebuie să nu facă parte din nicio alimentație sănătoasă.

Obiceiul proaspetelor MĂMICI care duce la eliminarea mai rapidă a grăsimii acumulate/ STUDIU

Medicii au rămas cu ‘gura-căscată’: Descoperirea care poate trata peste 20 de probleme de sănătate

De ce este indicat consumul de FISTIC cât mai des

Este esențial să citești etichetele atunci când te duci la cumpărături, întrucât foarte multe produse din carne sunt pline de pesticide, conservanți și hormoni, foarte dăunătoare pentru sănătatea ta.

Foto: Pinterest.com

Străduiește-te, pe cât posibil, să consumi produse din carne din surse cât mai naturale, pentru a fi sigură că acestea nu conțin substanțele periculoase enumerate anterior.

Alimentele congelate

Despre aceasta, experții spun că de cele mai multe ori conține prea multe grăsimi și prea multe calorii. În același timp, cele mai multe produse congelate sunt pline de conservanți, de coloranți, de sodiu, de sare procesată, de uleiuri hidrogenate și de alte substanțe nocive.

Foto: Pinterest.com

Iar dacă le introducem în microunde, astfel de produse devin și mai periculoase. Așa că încercați să le eliminați cât mai repede din alimentația voastră, chiar înainte de a împlini 30 de ani!

Pilozitatea excesivă, cauzată de consumul ACESTOR alimente

Semnele care îți ARATĂ că mâncarea este stricată sau pe cale să se strice

INCREDIBIL! Și totuși soarele este VERDE!

Cea mai mare parte a proteinelor artificiale, precum așa-numitele „batoane energizante”

Deși suntem tentate să le considerăm o alternativă de hrană sănătoasă, trebuie să știm că acestea pot fi pline de substanțe periculoase. De pildă, ele pot conține grăsimi hidrogenate, zahăr rafinat și tot felul de conservanți.

Foto: Pinterest.com

Nu numai că batoanele pentru energie ne pot îmbolnăvi de diverse boli cronice (precum diabet, afecțiuni digestive etc.) dacă le consumăm pe termen lung, dar nici nu ne vor furniza nutrienții necesari.

Produsele „dietetice”

Nu de puține ori ni s-a întâmplat să apelăm la ele, mai ales dacă ne doream să slăbim. Indiferent dacă este vorba despre băuturi sau despre alimente solide, nutriționiștii ne atrag atenția asupra faptului că ele conțin îndulcitori artificiali (precum aspartam sau sucraloză), arome artificiale și tot felul de conservanți.

Odată ce le consumăm, riscăm să ne alegem cu tot felul de simptome neplăcute și de afecțiuni, care se vor agrava pe măsură ce înaintăm în vârstă. Iată-le doar pe câteva dintre acestea: migrene, tulburări endocrine, boala lui Crohn (este o afecțiune intestinală), gastrită, reflux gastro-esofagian, oboseală cronică, dureri musculare, afecțiuni cardiace etc.

Foto: Pinterest.com

Acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care și acestea trebuie să facă parte din alimentele interzise după vârsta de 30 de ani și nu numai.

Margarina

Până acum câteva decenii, margarina era văzută ca un aliment sănătos. În prezent însă, lucrurile s-au schimbat.

Cât de NOCIVE sunt efectele aerului condiționat asupra pielii tale

Ce visează femeile: Cele mai dese fantezii pe care le au

De ce bărbații au orgasm mai des MAI DES decât femeile

Margarina este un aliment nociv, care trebuie eliminat, pe cât posibil, dintr-o alimentație sănătoasă. Să cunoaștem doar câteva dintre motivele pentru care trebuie să procedăm așa. Pe de o parte, este plină de uleiuri hidrogenate, ce cresc riscul de a dezvolta boli cardiovasculare și cancer.

Pe de altă parte, prin conținutul său, este dăunătoare pielii, în condițiile în care ne expunem radiațiilor ultraviolete. Margarina va accelera procesele inflamatorii ale pielii, ceea ce va provoca apariția ridurilor.

Foto: Pinterest.com

Proteinele din soia

La fel ca și în cazul margarinei, și despre produsele din soia se credea, până nu demult, că sunt sănătoase.

Experții ne sfătuiesc însă să le eliminăm din alimentație deoarece:
• De cele mai multe ori, soia este modificată genetic
• Soia nefermentată poate afecta enzimele digestive și poate provoca apariția a tot felul de tulburări gastro-intestinale
• S-a constatat că un consum pe termen lung de proteine din soia poate crește riscul de a dezvolta anumite forme de cancer, afecțiuni renale, alergii, afecțiuni tiroidiene, astm etc.

Foto: Pinterest.com

Ținând cont de toate acestea, produsele din soia se încadrează în rândul alimente interzise nu numai începând cu vârsta de 30 de ani, ci oricând.

Trucuri erotice INSPIRATE din filmele pentru adulți

NU poți dormi pe caniculă? Iată câteva TRUCURI pentru a te putea odihni

Cum să îți menții MENȚII manichiura o durată mai lungă

Laptele procesat

Acest tip de lapte, alături de produsele ce îl conțin, pot fi foarte dăunătoare sănătății. Motivul principal îl constituie faptul că animalele pot fi hrănite cu produse modificate genetic sau pot primi hormoni pentru a da mai multe lapte.

Foto: Pinterest.com

Toate aceste substanțe toxice ne pot provoca diverse probleme de sănătate, de la afecțiuni digestive până la declanșarea a tot felul de alergii.

Popcorn de la microunde

Este un alt aliment interzis după vârsta de 30 de ani. Pe de o parte, popcornul special pentru microunde poate fi obținut din porumb modificat genetic (toxinele conținute pot crește riscul apariției cancerului). Pe de altă parte, aromele folosite conțin, în general, diacetil, o substanță toxica, ce devine periculoasă dacă este inhalată de multe ori.

Foto: Pinterest.com

Ideal este să faci rost de porumb organic și să prepari chiar tu popcorn.

Sfaturi importante pentru tinerele mame: Ce să faci ca să nu te mai enervezi pe bebeluş

Temperatura potrivită la care trebuie setat aerul condiţionat pe timp de CANICULĂ

Stai toată ziua în fața calculatorului? Iată DE CE ar trebui să mănânci goji!

Orezul alb

Este considerat de nutriționiști un aliment cu un indice glicemic mare și cu un nivel ridicat de carbohidraților. Acest lucru înseamnă că se poate transforma ușor în zahăr în urma procesării din corpul nostru. De aceea, putem deveni rezistenți la insulină, ceea ce poate declanșa, în timp, diabet.

Cu alte cuvinte, și orezul alb trebuie eliminat din alimentație după ce împlinim 30 de ani.

Foto: Pinterest.com

Comentarii:
preload imagepreload image