NUTRITIE SANATATE

Alimentele pe care să nu le ocolești luna aceasta: Te vor ajuta în lupta cu răcelile la toamnă

Libertatea pentru femei

Alimentele pe care să nu le ocolești luna aceasta: Te vor ajuta în lupta cu răcelile la toamnă. Vara este momentul perfect pentru a vă pregăti organismul pentru toamnă și pentru a vă stimula imunitatea . În timpul sezonului cald, este mai ușor să vă aprovizionați cu vitamine, deoarece aceste elemente utile se găsesc în fructele, fructele de pădure, legumele și ierburile de sezon.

Cu toate acestea, în vreme caldă, procesele de digestie încetinesc, prin urmare puteți câștiga cu ușurință kilograme în plus. Nutriționistul Olga Panova împărtășește ce să faceți pentru a preveni acest lucru și, în același timp, pentru a vă întări sistemul imunitar.

CITEȘTE ȘI: Alimentele care desfundă arterele: Relaxează vasele de sânge și formarea plăcilor de grăsime

Alimentele pe care să nu le ocolești luna aceasta: Te vor ajuta în lupta cu răcelile la toamnă

„Organismul începe să consume energie mai lent chiar și la 25°C căldură. Dacă nu schimbați conținutul caloric al meselor obișnuite, va fi dificil să nu luați în greutate. Prin urmare, această schimbare vă va aduce, pe lângă un sistem imunitar puternic, și o siluetă schimbată în bine”, spune specialistul.

Fructe

„Principalul lucru este să alegeți alimente cu o valoare energetică scăzută. De exemplu, fructele de pădure sunt o gustare ideală de vară. Doar o mână de aceste fructe vă va permite să obțineți cantitatea maximă de vitamine și numărul minim de calorii”, notează Dr. Olga Panova. Din fructe se pot prepara băuturi din fructe și compoturi, amintește specialistul, potrivit actualno.com.

Legume și ierburi

Ea adaugă că legumele și ierburile proaspete sunt, de asemenea, sărace în calorii, dar și bogate în vitamine. De exemplu, o băutură răcoritoare bună poate fi făcută din castraveți și busuioc. Specialistul recomandă consumul zilnic de castraveți, afine, zmeură și mure.

Afine

În ceea ce privește afinele, principalul avantaj al consumului lor este reprezentat de antioxidanții din compoziția lor. Aceștia afectează tumorile la nivel celular fără a da un motiv pentru formarea lor, adică reprezintă o bună prevenție. Antocianinele sunt antioxidanții din afine care sunt eficienți în prevenirea cancerului. Pe lângă afine, acești antioxidanți sunt prezenți și în alte legume și fructe: mere, struguri negri, varză roșie, dar din punct de vedere cantitativ, toate acestea sunt conținute în cantități mai mici comparativ cu conținutul lor în afine.

Afinele conțin multe elemente: carbohidrați, potasiu, magneziu și fosfor. Nu uitați de acizii organici, fier, cupru și alte minerale. Acidul pantotenic, care promovează un metabolism mai bun, este, de asemenea, conținut în afine, precum și toate tipurile de vitamine: A, C, B1, B6, vitamina PP.

CITEȘTE ȘI: Alimentele care îți păstrează ficatul sănătos: Ajută la eliminarea toxinelor și neutralizează celulele cancerigene

În plus, acestea conțin pectine, care curăță intestinele de toxine și săruri metalice. Afinele sunt un excelent antiseptic și antibiotic natural. În tratamentul unei tuse sau a unei dureri în gât, afinele ajută datorită proprietăților lor benefice. Se folosesc atât fructele în sine, cât și un decoct din frunzele lor.

Comentarii: