X

Alimentele pe care să NU le ții în frigider pentru a nu-și pierde gustul sau aspectul

Multe alimente dintre cele depozitate în frigider nu fac decât să ocupe loc și își pierd gustul, aspectul și microelementele, așa că iată ce poți scoate imediat.

Gemuri și murături

1. Murăturile

Murăturile sunt protejate de toți conservanții adăugați și acest lucru este valabil pentru toate tipurile de sosuri și marinate care conțin multă sare, oțet și mirodenii.

2. Gemuri și dulcețuri

Dacă s-a urmat rețeta întocmai, iar sterilizarea și închiderea borcanelor s-a făcut adecvat, poți păstra liniștită gemurile și dulcețurile în dulap până la 2 ani, deoarece păstrarea acestora în frigider doar stimulează dezvoltarea mucegaiului, întrucât de fiecare dată când deschizi ușa, în frigider intră aerul cald și borcanele sunt în pericol să capete crăpături, potrivit feminis.ro.

3. Fructe de pădure

Fructele de pădure rămân proaspete la temperatura camerei, pe când umezeala din frigider le face să se înmoaie. În plus, cumpără doar o cantitate limitată și spală doar câte mănânci o dată.

CITEȘTE ȘI: Cum să păstrezi nucile şi alunile: Nu vor fi niciodată uscate sau râncede

4. Nuci

Deși temperaturile scăzute ajută la conservarea uleiurilor din nuci, ținute alături de alte mâncăruri, ele absorb rapid mirosurile și gusturile acestora.

5. Fructe uscate

Depozitarea fructelor uscate în frigider le va face doar să se înmoaie, adică exact opusul pentru care le-ai cumpărat.

Dacă plănuiești să folosești nuci și semințe în următoarele câteva zile sau chiar săptămâni, e mai bine să le depozitezi într-un container sigilat și să le ții undeva ferite de umezeală și căldură, dar dacă vrei să le ai timp de mai multe luni, le poți chiar băga la congelator. Pentru fructele uscate, temperatura optimă este undeva între 0-10 grade, dar acestea trebuie scoase periodic la aer și verificate de mucegai, iar fructele de pădure trebuie păstrate fie într-un loc răcoros, dacă urmează a fi consumate imediat, fie la congelator, dacă plănuiești să faci altceva cu ele.

6. Ulei de măsline

Uleiul de măsline face sedimente și devine tulbure, dacă este ținut la rece, deci mai bine îl păstrezi la temperatura camerei, dar într-un loc întunecat, ca să nu se oxideze.

7. Ouă

În privința ouălor nu există reguli speciale, ele putând fi depozitate atât în frigider cât și afară, ca și untul de altfel, dar într-un loc rece și întunecat. Ideea este să beneficieze totuși de o temperatură stabilă, iar dacă decizi să le bagi în frigider, măcar nu le ține pe ușă, ca să le protejezi de fluctuațiile de temperatură.

8. Unt

Concentrația mare de grăsime din unt face ca acesta să nu se strice imediat și de aceea este perfect sigur să-l ții timp de 2 zile într-un container sigilat, ferit de lumină. Astfel, el va fi și mai ușor de întins pe pâine.

9. Salam

Salamul îl ții unde vrei, doar să fie împachetat bine și păstrat într-o zonă mai rece, unde poate dura până la o lună. Desigur, dacă producătorul indică altfel pe pachet, sunt de respectat indicațiile și ține cont că după ce-l deschizi pierde din termenul de valabilitate și temperatura crește.

CITEȘTE ȘI: Cât de sănătos este să mănânci pepenele cu tot cu sâmburi

10. Pepene

Înainte de a tăia orice fel de pepene, nu e nevoie să-l păstrezi în frigider, decât, eventual, dacă ții tu neapărat să fie mai răcoritor. Dar ține cont de faptul că ținuți la temperatura camerei, pepenii sunt mai dulci și au mai mulți nutrienți.

11. Cafea

Umezeala este cel mai mare inamic al cafelei, iar dacă pui un borcan de cafea în frigider, va începe să apară condensul, iar când se întâmplă acest lucru, se schimbă toată structura chimică și se elimină uleiurile responsabile pentru mirosul specific. În plus, de fiecare dată când scoți borcanul să-ți faci o cafea, aceasta își pierde din gust și de aceea, borcanul sigilat trebuie ținut doar într-un loc răcoros, fără a fi și umed.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro