Foto: Pinterest.com
Dacă unele alimente le poți băga la congelator din dorința de a le păstra mai mult timp, altele este mai bine să nu treacă prin acest proces, ci trebuie consumate proaspete. Iată care sunt!
Ai cumpărat prea multă pâine și nu vrei să se învechească. De aceea te-ai gândit să o bagi la congelator. Ei bine,procedând astfel pâinea se va usca,deoarece congelatorul va absorbi toată apa din ea. Este mai bine să o pui într-o pungă de hârtie și să o lași la temperatura camerei.
Ceapa are în compoziția sa multă apă,iar în momentul în care o vei scoate de la congelator se va înmuia. Ceapa trebuie depozitată în lădițe,într-un loc răcoros,unde circulă aerul.
CITEȘTE ȘI: Alimentele din frigiderul tău pe care nutriţioniştii îți recomandă să le ARUNCI imediat!
Pot fi băgate în congelator,însă cel mai probabil nu vor mai avea niciun gust când le vei scoate. Roșiile se păstrează bine la frigider,însă dacă vrei să te bucuri de aroma lor peste iarnă este mai bine să le transformi în conserve sau suc de roșii.
Minunata licoare,care te trezește în fiecare dimineață,își schimbă gustul când este băgată la congelator. Acest lucru se datorează condensului. Așadar,depozitează cafea în cutii închise ermetic,iar savoarea nu se va pierde.
Nu trebuie ținută la temperaturi scăzute,deoarece se cristalizează. În schimb,mierea naturală poate sta mult timp în borcane bine înfiletate,atâta timp cât este ferită de razele soarelui.
Piersicile, nectarinele, pepenele se numără printre fructele ce nu ar trebui păstrate la congelator, pentru că își vor pierde gustul. Ele pot fi ținute în schimb la frigider.
CITEȘTE ȘI: De ce ouăle NU ar trebui ţinute în compartimentul de pe uşa frigiderului
Dacă bagi usturoiul la congelator este posibil ca alimentele din jur să-i absoarbă aroma și să aibă în momentul decongelării gust de usturoi. În plus,după dezghețare,usturoiul nu va mai avea aceleași proprietăți.
Pentru a te bucura de gustul proaspăt al verdețurilor din salată, cel mai bine este să prepari cantitatea pe care intenționezi să o consumi la momentul respectiv.
Dacă totuși ți-au mai rămas legume, evită să le pui în congelator. În acest mediu, frunzele se ofilesc și își pierd gustul plăcut.
Mai degrabă spală verdețurile, șterge-le cu prosoape de hârtie, pune-le într-o pungă de plastic și depozitează-le în partea de jos a frigiderului.
Încearcă să le mănânci a doua zi, pentru a evita deprecierea lor.
Brânza se depreciază foarte rapid dacă este depozitată în congelator. Se poate întări, poate deveni sfărâmicioasă sau poate căpăta o textură nisipoasă.
Când se topește, este mult mai greu să o adaugi în diverse rețete și, fără îndoială, nu te mai poți bucura de gustul plăcut pe care îl are atunci când este proaspătă.