NUTRITIE SANATATE

Alimentul care combate deficitul de fier: Ai nevoie doar de 100 de g, consumat zilnic

Foto: Instagram.com

Alimentul care combate deficitul de fier: Ai nevoie doar de 100 de g, consumat zilnic. Dacă este necesar să se umple deficitul de fier din sânge, medicul rus Dr. Elena Voronchuk sfătuiește să includă 100 g dintr-un aliment în dieta zilnică – conține mai mult fier decât laptele.

Alimentul care combate deficitul de fier: Brânza de vaci

„Brânza de vaci este util în primul rând din cauza calciului din compoziția sa, probabil toată lumea știe acest lucru. Dar cum ne putem asigura că calciul este complet absorbit de organism? Există un secret important! Trebuie să adăugați nuci la brânza de vaci! Gustul se combină bine cu cedrul, nucile, fisticul, alunele și migdalele”, spune expertul.

Pentru a absorbi substanțele nutritive, medicul mai recomandă să mâncați brânză de vaci cu legume și pâine.

„Cei care au niveluri ridicate de zahăr nu ar trebui să mănânce brânză de vaci cu gem, miere sau banane prea coapte”, subliniază medicul.

CITEȘTE ȘI: Factorii care influențează absorbția fierului

„Cașcavalul conține fier (0,4 miligrame la 100 de grame), datorită căruia organismul creează hemoglobină. Există chiar mai mult fier în caș decât în lapte, deoarece este un produs concentrat: pentru a produce doar un kilogram, 8-10 litri de lapte natural”, explică expertul.

Potrivit medicului, brânza de vaci poate fi consumată chiar și de cei care nu beau lapte și sunt intoleranți la lactoză.

„100-200 de grame din acest produs pe zi vor ameliora multe probleme de sănătate”, spune medicul.

„În plus, brânza de vaci este indispensabilă dacă doriți să pierdeți în greutate. În 100 de grame de brânză de vaci cu un conținut de grăsime de 9 la sută, există în medie aproximativ 170 de calorii și, în același timp, 16 la sută proteine – se saturează rapid. Există un minim de carbohidrați în produs (până la 3 la sută)”, spune Dr. Voronchuk.

„Brânza de vaci este deosebit de bogat în metionină, un aminoacid esențial care are un efect lipotropic. Acesta scade nivelul colesterolului în organism și, cel mai important, previne ficatul gras”, spune nutriționistul.

CITEȘTE ȘI: Cele mai bune alimente pe care să le consumi iarna datorită conținutului mare de fier

Expertul adaugă că cea mai bună perioadă pentru a consuma brânză de vaci este în timpul zilei.

Pentru cei care doresc să piardă în greutate, este mai bine să lase acest produs pentru micul dejun, spune Elena Voronchuk, potrivit actualno.com.

„Dacă încercați să pierdeți în greutate, atunci consumul de brânză de vaci seara sau noaptea este departe de a fi cea mai bună idee. Acest produs crește insulina. Cu alte cuvinte, atunci când este consumat, nivelul de insulină din sânge crește brusc, ceea ce dă corpului nostru un semnal al necesității de a stoca grăsimi.

Atunci când este consumată dimineața, această proprietate nu este critică, deoarece în timpul zilei cheltuim multă energie. Cu toate acestea, este mai bine să nu consumăm brânză de vaci seara”, spune medicul.

Comentarii: