X

Alimentul care echilibrează hormonii și întărește sistemul imunitar: Consumă-l în fiecare zi la cină

Alimentul care echilibrează hormonii și întărește sistemul imunitar: Consumă-l în fiecare zi la cină. Mâncatul unei cine mari nu este bine pentru nimeni, dar există unele excepții atunci când vine vorba de sănătatea seniorilor. La bătrânețe, nivelul proceselor metabolice și starea tractului gastrointestinal pot duce la eșecuri regulate.

În general, medicii nu sfătuiesc persoanele în vârstă să se complacă în cine mari. În schimb, ar trebui să vă concentrați nu numai pe satisfacerea apetitului, ci și pe nevoia de alimente care nu numai că nu vă vor dăuna, dar vor fi și foarte utile.

Cele mai bune alimente pentru cină

„Cașul este perfect pentru cina unui adult. Acest produs lactat fermentat conține o cantitate uriașă de vitamine și proteine care oferă organismului aminoacizi și enzime. Datorită prezenței acestor componente, brânza de vaci devine un produs excelent pentru cei care au probleme cu stomacul, boli cardiovasculare și o serie de alte boli”, a declarat cardiologul Ekaterina Savchenko.

CITEȘTE ȘI: Brânza care scade riscul de cancer: Conține o proteină cu efect antitumoral

Brânza de vaci nu numai că este ușor absorbită de organism, dar oferă un sentiment de sațietate și energie de lungă durată.

„Acest produs este universal pentru toată lumea. Ajută la conservarea și tonifierea masei musculare, oprește procesul de degradare a țesutului muscular la vârstnici, datorită conținutului său ridicat de calciu, previne apariția bolilor legate de articulații”, a explicat specialistul.

Bogată în vitamine

Brânza de vaci este bogată în vitaminele A, B, C, E. Conține magneziu, sodiu, fier, zinc, fosfor, magneziu, acizi grași, care reduc probabilitatea de diabet, îmbunătățesc activitatea sistemului nervos și întăresc imunitatea. sistem.

„În general, consumul regulat de brânză de vaci la bătrânețe ajută la prevenirea fracturilor osoase, osteoporozei, atacului de cord, accidentului vascular cerebral, aterosclerozei, cancerului, întărește mușchii inimii, reglează tensiunea arterială și ameliorează menopauza la femei.

Cașcavalul îmbunătățește echilibrul hormonal, ameliorează insomnia, protejează împotriva depresiei și anxietății. Îmbunătățește metabolismul, crește capacitatea de lucru, dezvoltă memoria și atenția. În plus, spre deosebire de o serie de alte produse sănătoase, dar cu un gust nu tocmai plăcut, brânza de vaci are calități gustative excelente și se combină bine cu alte produse auxiliare precum stafidele, smântâna, fructele sau mierea”, spune specialistul.

Migdale

Al doilea produs nu mai puțin important pentru viața vârstnicilor sunt nucile, respectiv migdalele, care sunt literalmente saturate cu melatonină, hormonul somnului.

„Chiar și în timpul somnului, corpul nostru continuă să funcționeze, deci pentru a menține energia constantă, mai ales la bătrânețe, nucile, care conțin o lume bogată de complexe vitaminice, sunt pur și simplu necesare. Datorită nucilor, oasele și articulațiile sunt întărite, iar tensiunea arterială este normalizată. În caz de răceală, migdalele pot suprima tusea și determină eliberarea sputei”, spune medicul.

Migdalele nu numai că pot susține un somn sănătos, datorită căruia organismul va funcționa fără probleme, dar și pornesc sistemul de curățare a corpului de toxine. În plus, nuca are un efect benefic asupra funcționării sistemului nervos, blocând efectele stresului asupra organismului. Iar nucile s-au dovedit de mult timp că oferă aceeași sațietate ca după consumul de carne.

CITEȘTE ȘI: Câtă brânză poți mânca zilnic fără ca sănătatea să îți fie afectată

Kiwi

„Al treilea produs care nu trebuie lăsat deoparte din atenția vârstnicilor poate părea nepotrivit. După cum știți, fructele în general nu sunt foarte utile de mâncat înainte de a merge la culcare, dar există o excepție plăcută. Fructele kiwi, care conțin o cantitate uriașă de antioxidanți, care au un efect de întinerire vor fi foarte utile pentru persoanele în vârstă”, spune expertul.

„Acest fruct are o valoare nutritivă enormă. Odată cu consumul regulat de kiwi, mai ales seara, metabolismul organismului se normalizează, transferul nitraților prin sânge este blocat, pereții vaselor de sânge sunt întăriți, greutatea în stomac și arsurile la stomac dispar. În plus, kiwi este util pentru prevenirea răcelilor, a cancerului și a bolilor cardiovasculare. „Kiwi ajută, de asemenea, la reducerea apetitului și a greutății”, explică specialistul, potrivit actualno.com.

Ducând un stil de viață sănătos și consumând în mod regulat alimente sănătoase, există o posibilitate reală de a prelungi viața și de a păstra tinerețea pentru mulți ani.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro