NUTRITIE SANATATE

Alimentul care îți distruge inima, deși e promovat ca fiind sănătos

ticataca.ro

Alimentul care îți distruge inima, deși e promovat ca fiind sănătos. Oamenii de știință au efectuat un studiu și au constatat că consumul regulat al acestui aliment, pe care toți îl considerăm sănătos, crește riscul de boli cardiovasculare, informează The Health Site.

Este vorba despre laptele degresat, care poate afecta negativ inima . Deși această băutură are reputația de a fi sănătoasă, acest lucru nu este deloc adevărat. Și există dovezi puternice care susțin această afirmație, relatează publicația.

Alimentul care îți distruge inima, deși e promovat ca fiind sănătos: Lapte degresat

Laptele degresat conține adesea mai mult zahăr decât laptele obișnuit. Reducerea conținutului de grăsimi îi determină pe producători să adauge mai mulți carbohidrați la produs pentru a-i îmbunătăți gustul. Iar consumul regulat de lapte îmbogățit cu zaharuri adăugate poate duce la riscuri de a dezvolta diabet de tip II, hipertensiune arterială și obezitate, care sunt factori-cheie pentru bolile cardiovasculare, relatează publicația.

CITEȘTE ȘI: Alimentele care elimină balonarea și gazele din stomac

Mulți oameni cred că produsele lactate cu conținut scăzut de grăsimi sunt mult mai sănătoase, dar acest lucru nu este adevărat. Acestea provoacă procese inflamatorii în organism și cresc nivelul de trigliceride din sânge. Dacă acești compuși depășesc norma, ei se transformă în țesut adipos, ceea ce afectează negativ activitatea inimii, după cum au remarcat experții citați de publicație.

Oamenii de știință recomandă consumul numai de produse naturale și de înaltă calitate, care nu conțin mult zahăr și grăsimi. Atunci sistemul cardiovascular va funcționa fără probleme până la o vârstă înaintată. În plus, medicii sfătuiesc persoanele cu probleme cardiace să excludă din meniul lor băuturile carbogazoase dulci, deoarece acestea provoacă o creștere rapidă a zahărului din sânge.

Produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi pentru pierderea în greutate

Pe scurt, ele sunt absolut inutile, adaugă publicația. În primul rând, deoarece conținutul caloric al unor astfel de iaurturi sau brânză de vaci nu este cu mult diferit de cel obișnuit, saturat cu grăsimi.

În al doilea rând, în producția de astfel de produse, zahărul sau înlocuitorii acestuia sunt de obicei utilizați pentru a îmbunătăți gustul. În acest caz, renunțând la grăsimi, o persoană ia mai multe zaharuri și nu face decât să-și sporească setea de carbohidrați simpli și să intensifice senzația de foame. Dar asta nu e tot – produsele cu conținut scăzut de grăsimi nu sunt doar inutile pentru a pierde în greutate, ci și dăunătoare pentru organism.

De ce sunt periculoase produsele low-fat?

Acestea au următoarele efecte nocive:

  • contribuie la apariția tulburărilor metabolice
  • forțează organismul să stocheze grăsimi
  • interferează cu absorbția de calciu, proteine și vitamina D
  • înrăutățesc starea de spirit

Lipsa de grăsimi din astfel de produse lactate, compensată de amidon, grăsimi vegetale, zahăr și alte substanțe, duce inevitabil la consumul mai multor carbohidrați. Ca urmare, metabolismul eșuează și o persoană începe să ia în greutate.

În plus, grăsimile sunt una dintre cele mai importante componente necesare pentru funcționarea normală a organismului, iar faptul că acestea conduc la o creștere a nivelului de colesterol este o concepție greșită. Iar înlocuirea grăsimilor din lapte la degresarea produselor cu uleiuri de palmier și alte uleiuri și grăsimi trans prezintă riscul apariției bolilor cardiovasculare.

Grăsimile sunt responsabile pentru reglarea temperaturii corpului și menținerea imunității umane. În plus, acestea sunt necesare organismului pentru a absorbi calciul, proteinele și vitamina D și sunt, de asemenea, o sursă de energie. Prin urmare, deficitul lor vă poate afecta nu numai silueta, ci și starea de spirit.

CITEȘTE ȘI: Alimentele care ne fac mai proști: Ne afectează vigilența, memoria și starea de spirit

Există vreun beneficiu din produsele lactate cu conținut scăzut de grăsimi?

Produsele lactate cu conținut scăzut de grăsimi pot fi potențial benefice pentru persoanele predispuse la obezitate și diabet. Susținătorii acestei idei cred că produsele lactate cu conținut scăzut de grăsimi furnizează organismului calciu, dar nu și grăsimi.

Cu toate acestea, oponenții acestei teorii insistă că, fără suficientă grăsime, calciul pur și simplu nu poate fi absorbit de organism, iar grăsimile trans din produsele cu conținut scăzut de grăsimi vor provoca mai mult rău decât produsele lactate naturale.

Iată care ar trebui să fie procentul optim de grăsime în cele mai frecvent consumate produse lactate:

  • Brânză de vaci – 3-5%
  • Lapte – 3,2%
  • Kefir – 1-2,5%
  • Smântână acră – 20%
  • Iaurt – 2-5% grăsime, fără coloranți sau arome

Comentarii:
preload imagepreload image