Alimentul care previne bolile cardiace și menține sănătatea creierului: Conține mai mult resveratrol decât un pahar cu vin. Arahidele sunt o sursă alimentară importantă de resveratrol, cu proprietăți antioxidante puternice, implicate în reducerea riscului de cancer, a bolilor cardiovasculare și a bolii Alzheimer, precum și în întârzierea îmbătrânirii.
Resveratrolul este un compus fenolic stilbene natural, fitoalexină, produs ca răspuns la o varietate de stres biotic și abiotic, potrivit PubMed.
Alunele sunt o gustare substanțială și sănătoasă, deoarece furnizează 7,3 grame de proteine pe uncie. Alunele conțin toți cei 20 de aminoacizi, cea mai mare concentrație fiind arginina și acidul glutamic.
În plus, alunele sunt o sursă bună de vitaminele E și B, cum ar fi niacina, acidul pantotenic, piridoxina și acidul folic. Vitamina E este un antioxidant puternic.
Datorită conținutului lor nutrițional bogat, alunele vă pot ajuta să îndepliniți o cantitate considerabilă din valoarea zilnică necesară (DV) a mai multor vitamine și minerale. O uncie de alune conține:
Alunele nu furnizează vitamina A sau C, spre deosebire de multe alune de copac.
CITEȘTE ȘI: Ce se întâmplă cu sângele tău dacă mănânci alune dimineața pe stomacul gol
Arahidele au un indice glicemic scăzut (IG) de 14,2. În comparație cu alimentele cu un indice glicemic mai mare, cum ar fi pâinea albă (IG: 75) sau un bol de fulgi de porumb (IG: 81), este mai puțin probabil ca o porție de alune să aibă un impact asupra glicemiei dumneavoastră.
Aproximativ 2 grame de carbohidrați din alune sunt fibre dietetice, iar puțin peste 1 gram sunt zaharuri naturale.
Arahidele crude conțin 161 de calorii într-o porție de 1 uncie, din care 78% provin din grăsimi, 18% din proteine, iar restul caloriilor provin din carbohidrați. Poate exista o mică variație a caloriilor atunci când alunele sunt acoperite. Potrivit USDA, o singură porție de alune prăjite cu miere are 162 de calorii.
Potrivit studiilor, antioxidantul resveratrol din alune reduce inflamațiile cardiovasculare și relaxează vasele de sânge, îmbunătățind circulația și scăzând tensiunea arterială. Resveratrolul scade riscul de apariție a afecțiunii numite oxidarea lipoproteinelor cu densitate scăzută (LDL), care poate duce la ateroscleroză (rigidizarea arterială) și boli coronariene.
În plus, fibrele și grăsimile sănătoase pentru inimă din alune sunt bune pentru sănătatea inimii. Cel mai bine este să optați pentru alunele nesărate pentru a evita sodiul adăugat.
Alunele pot ajuta la îmbunătățirea nivelului de colesterol din sânge, ceea ce poate avea un efect protector asupra sănătății calculilor biliari.
Calculii biliari sunt bulgări tari care se formează în interiorul vezicii biliare și care conțin colesterol nedizolvat. Consumul de alune sau de unt de arahide de 5 ori pe săptămână a fost asociat cu o scădere de 25% a bolii vezicii biliare.
S-a demonstrat că niacina încetinește rata declinului cognitiv la persoanele cu vârsta peste 65 de ani. Consumul regulat de vitamina E din alune poate diminua boala Alzheimer cu până la 70%.
Vitamina B1 și acidul folic sunt, de asemenea, esențiale pentru sănătatea creierului. Pe lângă prevenirea tulburărilor cognitive legate de vârstă, acești nutrienți pot contribui la îmbunătățirea sănătății cognitive generale.
Alimentele bogate în proteine te mențin sătulă mai mult timp cu mai puține calorii. Arahidele sunt doar pe locul doi după migdale când vine vorba de conținutul de proteine din nuci. Potrivit studiilor, consumul zilnic al unei cantități moderate de alune poate ajuta la prevenirea creșterii în greutate.
Alunele sunt o sursă excelentă de fibre și antioxidanți, care ajută la scăderea inflamației, precum și la îmbunătățirea sănătății intestinelor și a imunității.
Studiile au sugerat că consumul de unt de arahide ar putea ajuta persoanele în vârstă să își reducă riscul de a dezvolta adenocarcinom gastric necardiac, un tip de cancer de stomac.
La fel ca migdalele, alunele au un efect benefic asupra nivelului de zahăr din sânge. Alunele ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge atât în timpul postului, cât și după ce mănânci.
Oasele devin mai slabe pe măsură ce îmbătrânești. Arahidele sunt bogate în proteine, calciu și fosfor, care sunt substanțe nutritive care ajută la menținerea densității osoase și la prevenirea pierderii osoase legate de vârstă, potrivit MedicineNet.
CITEȘTE ȘI: Mineralul care ajută creierul să funcționeze bine: În ce alimente se găsește
Resveratrolul este un antioxidant puternic care oferă beneficii de protecție pentru inima, creierul și corpul dumneavoastră.
Resveratrolul este un polifenol, un antioxidant natural foarte puternic. Deși îl puteți găsi în alune, afine și merișoare, acesta este cel mai proeminent în coaja strugurilor și strălucește în sucul natural de struguri și în vinul roșu.