Drojdia de bere este un ingredient folosit la fabricarea berii si a painii. Este formata dintr-o ciuperca numita Saccharomyces cerevisiae. Gustul acestui ingredient este amar. Drojdia de bere este folosita ca un supliment nutritiv.
Este o sursa bogata in crom care poate ajuta organismul sa mentina nivelurile normale ale glicemiei. Este, de asemenea, o sursa bogata in vitamina B. Drojdia de bere este considerata un probiotic si este utilizata pentru ca digestia sa fie in parametri buni. Aceasta contine o varietate de elemente nutritive importante si ofera o serie de avantaje pentru sanatate.
Reduce zaharurile de sange
Drojdia de bere ofera una dintre cele de mai inalta calitate si cele mai usoare forme absorbabile de crom din orice aliment, conform unor studii. Cromul este mineralul ce ajuta la descompunerea glucidelor si a grasimilor pentru energie.
Drojdia de bere furnizeaza aproximativ 4,7 micrograme de crom pe gram. Un studiu a constatat faptul ca sursa de crom din drojdia de bere are efecte benefice asupra nivelului de zaharuri din sange si asupra colesterolului la persoanele recent diagnosticate cu diabet zaharat de tip 2.
CITEȘTE ȘI: Moderația este cheia: Alimente sănătoase care îți pot face rău în cantități mari
Prevenirea cancerului
Unele forme de cancer pot fi prevenite cu ajutorul drojdiei de bere, potrivit unui studiu. In cadrul acestui studiu, beta-glucanul, o molecula polizaharidica ce se afla in drojdia de bere, protejeaza organismul impotriva deteriorarii ADN-ului de lumina ultravioleta.
Drojdia de bere s-a demonstrat ca previne diversele structuri de capete de cromozomi sa devina erodate, un proces care poate duce la diviziunea celulara canceroasa. Cercetatorii spun ca o proteina din drojdia de bere este similara ca structura unei proteine ce participa la diviziunea celulara umana.
Imbunatateste functia imunitara a organismului
Drojdia de bere poate ajuta la imbunatatirea functiei imune. Beneficiile asupra sistemului imunitar ale drojdiei de bere includ inhibarea bacteriei rezistente la antibiotice ce provoaca diaree, numita si Clostridium difficile.
Drojdia de bere inhiba si agentii patogeni Salmonella si E.coli ai toxiinfectiei alimentare. Acest ingredient previne raspandirea Salmonellei la ficat si amelioreaza functia hepatica, care permite eliminarea eficienta a bacteriilor din fluxul sanguin.
Cercetatorii au ajuns la concluzia ca drojdia de bere consolideaza sistemul imunitar prin actionare atat la nivel local – la locul infectiei, cat si la nivel sistemic – pe tot corpul.
Contine nutrienti
Compusa din 52% proteine, drojdia de bere este o sursa scazuta de grasimi de proteine si este un aliment favorit pentru cei care practica fitness in prepararea diferitelor piureuri si sucuri.
Drojdia de bere este o sursa excelenta de minerale, cum ar fi seleniu si crom si complexul de vitamine B. Desi nu contine vitamina B12, unii producatori de suplimente de drojdie de bere fortifica drojdia cu vitamine.
Este posibil ca drojdia de bere sa fie eficienta pentru sindromul premenstrual. Astfel ca un preparat ce contine drojdie de bere administrat pe cale orala ar putea reduce simptomele sindromului premenstrual.
Drojdia de bere este disponibila sub forma de pulbere, fulgi, lichid sau tablete. De asemenea, este un ingredient din bere si paine. Dozajul mediu pentru un adult este de 1 pana la 2 linguri pe zi. Drojdia de bere poate fi adaugata in alimente sau se pot face bauturi, in amestec cu apa, suc sau shake.
Pacientii ar trebui sa discute cu medicul lor inainte de a lua drojdie de bere. Suplimentele de drojdie de bere pot interactiona cu unele medicamente. Efectele secundare ale drojdiei de bere sunt in general usoare. Cele mai frecvente sunt excesul de gaze, balonarea si migrenele.
Nu mai luati drojdie de bere si contactati medicul imediat daca apar dureri in piept sau la nivelul gatului, ori daca aveti dificultati de respiratie. Aceste efecte secundare pot indica o reactie alergica la drodjia de bere.
Comentarii: