X

Alimentul-minune: Ajută la prevenirea cancerului, a bolilor de inimă şi altor afecţiuni grave

Poate preveni multe boli grave! Vestiții acizi grași omega 3 care sunt capabili să ţină la distanţă o multitudine de boli. Atât peștele oceanic (macrou, cod, hering, somon, ton, sardine etc.), cât și cel de apă dulce (păstrăv, știucă, șalău, crap etc) conțin din belșug vestiții acizi grași omega 3 care sunt capabili să ţină la distanţă o multitudine de boli:

Cancerul de sân

Conform unui studiu apărut în revista Asociaţiei Americane pentru Studiul Cancerului, grăsimile sănătoase din peşte sunt în topul alimentelor care pot preveni afecţiunile grave.

Pentru a cerceta beneficiile uleiului de peşte, medicii de la Institutul de Studiu al Cancerului Fred Hutchinson Cancer Research Center din Seattle au stat de vorbă cu 35 de mii de femei şi le-au rugat să completeze un chestionar referitor la consumul de peşte. Apoi, le-au urmărit timp de şase ani.

Dintre toate femeile, aproape 900 au făcut cancer de sân. După analizarea chestionarelor şi corelarea cu îmbolnăvirile de cancer, medicii şi-au dat seama că persoanele care au consumat în mod frecvent peşte şi-au redus cu 32% riscul de cancer.

CITEŞTE ŞI: Este cel mai sănătos peşte! De 1500 de ori mai eficient decât medicamentele în prevenirea infarctului

Bolile cardiovasculare

Potrivit unui studiu prezentat la conferinţa European Heart Rhythm Association (EHRA), persoanele care mănâncă peşte de două ori pe săptămână îşi scad cu 13% riscul dezvoltării fibrilaţiei atriale (o aritmie frecventă ce apare în special la persoane în vârstă).

Protecţia împotriva fibrilaţiei atriale se datorează uleiului de peşte care se găseşte în somon, ton, păstrăv, macrou şi sardine.

Osteoporoza

Un consum regulat de peşte contribuie la prevenirea osteoporozei, datorită vitaminei D. Carenţa de vitamina D afectează în special sănătatea oaselor, întrucât asimilarea calciului nu se mai face în mod corespunzător. Un adult are nevoie zilnic de 600 UI de vitamina D.

Organismul uman este capabil să producă în mod natural această vitamină liposolubilă, însă pentru ca procesul de sinteză să fie declanşat este nevoie de razele soarelui. Cum nu întotdeauna aveţi ocazia să vă expuneţi la soare, este nevoie să vă luaţi doza de vitamina D din alimentaţi. Sunt destul de puţine alimente care conţin vitamina D, printre acestea numărându-se şi peştele.

Alzheimer

Acizii graşi care se găsesc în carnea de peşte şi în fructele de mare previn deteriorarea celulelor creierului.

Un studiu realizat de o echipaă de cercetători francezi a arătat că persoanele care consumă peşte sau fructe de mare cel puţin o dată pe săptămână au un risc scăzut de a suferi de Alzheimer mai târziu în viaţă.

PRECAUŢII

Oricât de sănătoasă ar fi carnea de peşte, este bine să fiţi precaut atunci cand o cumparati, deoarece poate conţine mercur, un metal care, în cantităţi prea mari, poate dăuna organismului.
Cele mai sensibile persoane la consumul de peşte cu mercur sunt femeile însărcinate, femeile care vor să rămână însaărcinate, femeile care alăptează şi copiii. în cazul lor, consumul de carne de peşte cu un conţinut ridicat de mercur trebuie evitat.

Soiuri de peşte cu un conţinut ridicat de mercur

– merlin albastru
– peşte spadă
– rechin
– macrou

Peşte cu un conţinut moderat de mercur (poate fi consumat o dată pe lună)

– pionul portocaliu
– merluciul
– epinefelul

CITEŞTE ŞI: Efectul extraordinar al uleiului de pește: Cum acționează asupra creierului

Peşte cu un conţinut scăzut de mercur (poate fi consumat de 2 ori pe săptămână)

– hering
– ton la conservă

Peşte cu un conţinut foarte scăzut de mercur (poate fi consumat fără restricţie)

– somonul
– codul
– eglefinul

Persoanele care suferă de hipertensiune arterială sau boli hepatice ar trebui să evite consumul de peşte afumat şi sărat.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro