Se promovează tot mai mult alimentele făcute acasă, în locul celor cumpărate pentru că sunt mai sănătoase și mai gustoase.
Mereu am fost curioasă cum se fac croissantele, iar acum, după ce am găsit rețeta perfectă, le prepar mereu celor dragi.
Din aluatul de foietaj se pot prepara foarte multe produse, iar cel mai bun lucru este că aluatul poate fi congelat și folosit la nevoie.
CITEȘTE ȘI: Aluatul opărit și vestitele prăjituri choux-a-la-creme
Ingrediente:
Mod de preparare:
Preparăm un aluat din toate ingredientele, apoi îl lăsăm la dospit la rece (în frigider) pentru 2 ore.
Scoatem aluatul și îl împărțim în 6 părți egale.
Formăm câte o bilă din fiecare parte pe care o întindem, apoi o ungem cu unt (din cele 225 g unt).
CITEȘTE ȘI: Cozonac de casă: Rețeta plină de gust și de savoare – Ai grijă când ungi aluatul cu ou
Ungem fiecare parte cu unt, apoi le punem una peste alta și le acoperim cu folie transparentă.
Băgăm la frigider pentru 1 oră, după care întindem aluatul într-un cerc mare și îl împărțim în 16 triunghiuri.
Rulăm fiecare triunghi în formă de croissant, apoi le punem în tavă, le ungem cu ou bătut și le băgăm în cuptor la 180 grade pentru 20-25 minute.