NUTRITIE

Aluatul perfect pentru orice fel de tartă- cât de simplu se păstrează

Foto: Pinterest.com

Dincolo de rețeta clasică, aluatul de tartă poate fi folosit pentru orice combinație alegeți: fie că vă doriți o tartă simplă cu dulceață, o tartă cu budincă și fructe sau chiar în combinație cu fistic sau migdale.

Pentru orice variantă, aluatul se prepară mai simplu decât vă imaginați!

CITEȘTE ȘI: Surprinde-ți familia cu cea mai simplă tartă cu fructe

Aluatul perfect pentru orice fel de tartă- cât de simplu se păstrează

Ingrediente:

  • 2 gălbenușuri
  • 160 g unt
  • 250 g făină
  • 100 g zahăr pudră
  • 1 lingură suc de lămâie
  • Un praf de sare

Aluatul perfect pentru orice fel de tartă- cât de simplu se păstrează

Mod de preparare:

Ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei.

Untul se taie cubulețe, se adaugă treptat făina, apoi gălbenușurile, zahărul pudră și se amestecă.

Se mixează până se omogenizează bine, iar compoziția se desprinde de vas sau de suprafața de lucru.

Modelăm o bilă de aluat, o învelim în folie alimentară și o lăsăm la frigider pentru o oră.

Preîncălzim cuptorul la 180°C.

Acum întindem aluatul între 2 foi de copt cu sucitorul, de aproximativ 0,7 cm grosime, apoi îl transferăm în forma pentru tartă.

Îl înțepăm din loc în loc cu furculița și acoperim uniform cu boabe de fasole sau orez puse pe o foaie de copt. Acest pas ne ajută să nu facă aluatul burtă.

Urmează să îl dăm la cuptor pentru 10 de minute.

CITEȘTE ȘI: Tartă de dovleac în stil francez

Sfat: aluatul se păstrează întotdeauna în frigider. Poate rezista până la 4 zile sau, dacă este pus în congelator poate fi ținut până la 6 săptămâni.

Comentarii: