Dacă îți amorțește mâna noaptea, atunci poate fi vorba despre un simptom precoce de afecțiune a tunelului carpian, care atacă 4-10 milioane de oameni numai în America. Dacă aceste simptome sunt ignorate, vor surveni deteriorări pe termen lung ale abilităților motrice.
Iată care sunt cele mai eficiente metode de a trata amorțeala și ține cont de faptul că ar trebui să le încerci de cum dai semne de sindrom al tunelului carpian.
Sindromul tunelului carpian nu are nicio legătură cu vârsta și se manifestă prin amorțeala survenită în timpul nopții. Este vorba despre comprimarea nervului median și primele simptome care apar sunt amorțeala și senzația de gâdilare în degete și încheieturi. Pe măsură ce starea se înrăutățește, simptomele apar și ziua, nu numai noaptea. Această afecțiune este mai des întâlnită la femeile de vârstă mijlocie, dar este important de luat măsuri pentru ca primele simptome, care pot apărea la orice vârstă, atât la femei cât și la bărbați, să nu se dezvolte, recomandă feminis.ro.
1. Fă pauze mici și dese
Locurile de muncă ce solicită mișcări repetate din mâini și încheieturi au un impact negativ asupra tunelului carpian, deoarece mâinile tale au nevoie de pauză între sarcini. Setează-ți o alarmă la fiecare 2-3 ore, care să-ți amintească că este timpul pentru câteva exerciții fizice ușoare și poți face chiar câteva genoflexiuni, ca să ai grijă și de restul corpului.
CITEȘTE ȘI: Afecțiunile MÂINILOR, avertisment asupra predispoziției față de anumite boli
2. Ține încheieturile drepte când lucrezi la calculator
Studiile au confirmat că există o legătură strânsă între poziția încheieturii și sindromul tunelului carpian. Ajustează-ți scaunul astfel încât brațele să îți fie ridicate cu totul de tastatură și încearcă să ții încheieturile într-o poziție neutră, fără a le îndoi.
3. Ia în considerare purtarea unei atele sau bandaj special pentru încheietură
Aceste accesorii te vor obliga să adopți poziția corectă. Este important să porți una mai ales dacă scrii mult la calculator sau mașina de scris și când vrei să dormi liniștită, deoarece este destul de greu să îți controlezi încheieturile când dormi și imobilizarea lor face diferența.
4. Fă exerciții pentru încheieturi
Întinde-ți mușchii din jurul încheieturilor pentru a fi sigură că tendoanele, care trec prin tunelul carpian, sunt într-o stare bună. Încearcă să incluzi streching, îndoiri și flexări în programul tău.
5. Stai corect pe scaun
Adoptarea poziției corecte de lucru este necesară nu doar pentru sănătatea spatelui ci și a umerilor, care altfel au tendința să se compreseze, ceea ce afectează mâinile și încheieturile. Stai cu spatele drept și picioarele lipite de podea, iar genunchii la 90 de grade și privirea înainte.
CITEȘTE ȘI: Cum i-a convins o profesoară pe cei mici să SE SPELE pe mâini / VIRAL
6. Pune gheață pe încheieturi
Se știe că gheața elimină durerile, deci pune măcar câteva cuburi pe încheieturi sau adâncește-ți mâinile timp de 5-10 minute într-o baie rece ca gheața. Această metodă nu va preveni sindromul tunelului carpian, dar va înlătura durerea cauzată de acesta.
Comentarii: