SANATATE

Analiza de sânge pe care TREBUIE să o faci la început de an: Valorile ei îți pot arăta riscul unor boli cardiovasculare

jurnalgiurgiuvean.ro

Analiza de sânge pe care TREBUIE să o faci la început de an: Valorile ei îți pot arăta riscul unor boli cardiovasculare. Sărbătorile de Anul Nou s-au încheiat și, potrivit medicului rus Olga Malinovskaya, este timpul să verificăm valorile unui indicator din sângele nostru.

Analiza de sânge pe care TREBUIE să o faci la început de an: Colesterolul

Dr. Olga Malinovskaya subliniază că după sărbătorile de iarnă, mulți oameni iau kilograme în plus și nivelul colesterolului crește. Acest lucru poate crește riscul de boli cardiovasculare, inclusiv atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale, avertizează aceasta.

Medicul sfătuiește să se monitorizeze anual nivelul colesterolului, mai ales după perioadele cu mese abundente. Dr. Malinovskaia recomandă să se facă teste după ce se revine la o dietă normală.

CITEȘTE ȘI: Înțepături la inimă: Ce analize ai nevoie să faci

De asemenea, expertul subliniază că o creștere necontrolată a nivelului de colesterol poate duce la formarea de plăci în vasele de sânge, care, la rândul lor, pot duce la accident vascular cerebral și atac de cord.

Factorii care declanșează colesterolul ridicat

Procesul de metabolizare a lipidelor va fi perturbat dacă apar următorii factori: O persoană are o ereditate proastă. În plus, corpul său este afectat de factori de mediu negativi. Există un proces de tulburare a metabolismului grăsimilor. Aceasta este o problemă care este un simptom al diferitelor boli.

În dislipidemia de tip nutrițional, echilibrul grăsimilor se schimbă în rău. Factorul principal pentru acest fenomen poate fi numit dieta greșită a persoanei. Cea mai frecventă este hipercolesterolemia alimentară. Se simte dacă o persoană abuzează de alimente prăjite și alimente grase.

Problema poate deveni permanentă dacă oamenii mănâncă în mod regulat în acest mod.

Dislipidemia secundară este asociată cu boli care afectează glanda tiroidă. Hipotiroidismul este însoțit de o scădere a nivelului hormonului T3. Rata de utilizare a colesterolului scade, iar glucoza crește. Echilibrul grăsimilor din organism se schimbă, deoarece indicatorii ar trebui să fie normalizați. Colesterolul este implicat în formarea acidului biliar. Dacă ieșirea bilei este perturbată, atunci componenta care nu a fost „utilizată” rămâne în sânge și se acumulează treptat.

În cazul unei disfuncții hepatice, sinteza colesterolului este, de asemenea, afectată. O persoană se confruntă cu o afecțiune precum hipocolesterolemia. O creștere a cantității de colesterol din sânge este asociată cu administrarea anumitor medicamente. Acestea sunt diureticele, imunosupresoarele etc.

CITEȘTE ȘI: Cum știi că suferi de colon iritabil: Analizele pe care trebuie să le faci

Hipertensiunea arterială duce adesea la dezvoltarea aterosclerozei. Peretele vaselor de sânge este deteriorat și macrofagele – celule patogene – intră acolo. Lipidele sunt preluate de celule dacă există prea mult colesterol în organism. Ca urmare, are loc formarea treptată a plăcilor aterosclerotice.

O condiție patologică comună este sindromul metabolic. Acestea sunt probleme cu procesul metabolic și reglarea stabilă a nivelurilor hormonale. O persoană suferă de obezitate, corpul său este rezistent la insulină și se observă alte simptome neplăcute, potrivit actualno.com.

Comentarii: