Anca Serea a fost diagnosticată cu o boală autoimună: De ce suferă cunoscuta prezentatoare

Anca Serea a fost diagnosticată cu o boală autoimună: De ce suferă cunoscuta prezentatoare. După o perioadă lungă de timp în care nu s-a simțit bine și a ajuns nu doar o dată la spital, Anca Serea a aflat, în urma unor investigații, că suferă de tiroidă cronică autoimună.

Simptomele bolii sunt foarte neplăcute, însă Anca Serea este optimistă și are toată încrederea în echipa de medici care se ocupă de ea.

De la vârsta de 18 ani, Anca Serea se confruntă cu anemia, pe care nu a reușit să o țină sub control, motiv pentru care a ajuns de mai multe ori pe mâinile medicilor.

CITEȘTE ȘI: Prințul Harry a fost acuzat de hărțuire și intimidare: Ce a afirmat președinta unei organizații de caritate înființată de Prinț/ VIDEO

Anca Serea a fost diagnosticată cu o boală autoimună

Anca Serea nu s-a simțit bine în ultima perioadă, motiv pentru care s-a prezentat la medic. După trei ore de investigații și analize, Anca Serea a fost diagnosticată cu o boală gravă: tiroidă cronică autoimună.

‘Din nou la doctor… sincer, așteptarea asta nu e deloc plăcută! Puls 2000, însă sper din inimă că veștile să fie bune! Am ieșit cu zâmbetul pe buze și vă mulțumesc pentru mesajer! Urmează alte investigații, concluzia este: tiroidă cronică autoimună cu valori de anticorpi antitiroglobulină măriți de sute de ori!’, a declarat Anca Serea, pe rețelele de socializare.

Anca Serea a mărturisit că sănătatea este cea mai de preț, motiv pentru care s-a înconjurat de o echipă medicală care să aibă grijă de organismul ei, relatează viva.ro.

‘Sănătatea este cel mai de preț și nimic nu o poate cumpăra, mai ales când există un antecedent în familie e important să ții cont de el. Eu am o echipă medicală cu care am născut și care mă supraveghează și da, a fost o întâmplare fericită că am descoperit, pentru că am făcut o mamografie. Am 43 de ani și după 40 de ani, este indicat să o facem’, a declarat Anca Serea, într-un interviu acordat pentru Star Matinal.

Anca Serea are anemie de la vârsta de 18 ani

De la vârsta de 18 ani, Anca Serea se confruntă cu anemia, pe care nu a reușit să o țină sub control, motiv pentru care, în ultima perioadă, a ajuns de mai multe ori pe mâinile medicilor.

„Am avut niște probleme de sănătate. Am avut o anemie pe care am avut-o de la 18 ani și pe care nu am ținut-o sub control. Deși luam un tratament, nu luam în mod consecvent și constant și am avut o alimentație selectivă spre vegetarian.

Eram un om care dormeam foarte puțin, 4 ore pe noapte, nici nu mă alimentam corect. Am ajuns cu hemoglobină 4. Practic, eu nu mai aveam nicio rezervă de fier. Eram la Sofia atunci, pur și simplu am leșinat. Am ajuns în România, am făcut toate investigațiile’, spunea Anca Serea în urmă cu doi ani.

După toată această perioadă, în care a fost nevoită să pună pe pauză tot, soția lui Adi Sînă a început să pună accent pe lucrurile simple. Și-a schimbat alimentația, a început să facă sport regulat și a văzut deja schimbări.

„A coincis cu faptul că fiind plină pandemie, nu putea să vină nimeni la mine. Asta a fost și mai greu. Dar am învățat să mă iubesc. Somn, alimentație, echilibru. Nu aveam un moment în care să pot și eu să mă conectez sau să mă deconectez. A fost și un gen de bournout. Am ajuns să mi se transfuzeze 2l și ceva de sânge. Nu am mai putut să conduc, nu mai putem să urc nici măcar 2 etaje„, a dezvăluit Anca Serea atunci.

Cum se manifestă tiroida cronică autoimună, boala pe care o are Anca Serea

Tiroidita cronică autoimună reprezintă o afecțiune imunologica frecventa în care organismul nu mai recunoaște tiroida că propria structura și o ataca prin intermediul anticorpilor, producând un proces inflamator cronic la nivelul glandei tiroide.

CITEȘTE ȘI: Trupurile neînsuflețite ale lui Gene Hackman și al soției sale nu au fost revendicate pentru înmormântare: Care este motivul

Tiroidita Hashimoto poate rămâne nediagnosticată timp de mulți ani, până la apariția gușii (creșterea în volum a glandei tiroide) sau a hipotiroidiei.

Uneori, pacienții au o tiroidă de volum normal sau chiar o tiroida de volum scăzut (atrofica), de obicei după o evoluție mai îndelungată a bolii.

În general, tiroidita cronica autoimuna evoluează spre hipotiroidie, însă pacienții pot avea și funcție tiroidiana normala (eutiroidie). În cazuri mai rare, diagnosticul se pune în faza de hashitoxicoza (tireotoxicoza tranzitorie prin distrugerea țesutului tiroidian).

Simptome: intoleranța la frig, creștere ponderală, piele uscată, palida, somnolență diurnă, tulburări de memorie și de concentrare, edeme la nivelul fetei, mâinilor și picioarelor, dureri musculare și articulare, constipație, bradicardie, menstre neregulate și infertilitate, depresie, modificări în metabolismul lipidelor.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro