Foto: Pinterest.com
Prăjitura îngerilor este la originile ei o prajitură englezească, dar a fost perfecţionată de americani care i-au dat şi numele (Angel Cake).
Prajitura îngerilor este foarte gustoasă, se pretează pentru a fi folosită în diferite combinaţii, merge foarte bine cu fructe şi frişcă şi este savuroasă cu ciocolată şi sirop de fructe. Atât modul de preparare, cât și detaliile reţetei nu ar trebuie să te surprindă.
Explicațiile PSIHOLOGILOR privind beneficiile preparării de prăjituri pentru alte persoane
Nimic nu e întâmplător în viaţa ta: Motivele pentru care întâlneşte persoane necunoscute
Cum te poate ajuta cafeaua să slăbești / STUDIU
Ţine albuşurile la temperatura camerei pentru o ouă.
Împarte zahărul în două. Jumătate se amestecă cu făina şi se cerne de două ori. Adaugă praful de copt şi mai cerne o dată. bate albuşurile. Adaugă un praf de sare şi zeamă de lămâie. Bate până ce albuşurile devin tari.
Descoperire istorică a specialiştilor: Ce declanşează maladia Alzheimer
George şi Amal Clooney, prima vacanţă alături de gemenii lor, Ella şi Alexander / FOTO
Cum arată vila Nadiei Comăneci din America. La cât este este evaluată proprietatea
Când albuşurile sunt tari, adaugă pe rând câte o lingură de zahăr pudră şi mexează bine, până ce acesta se topeşte. Repeta pâne ce se încorporează jumătate din zahăr. Trebuie să rezulte o bezea tare şi densă.
Adaugă în două-trei trabnşe făina amestecată cu zaharul pudra şi amestecă încet, cu o spatulă, de sus în jos.
Compoziţia se pune în tavă de guguluf (cu gaură la mijloc) complet neunsă.
Rar mai găseşti un asemenea deliciu: Asta e noua fiţă a verii
Produsele de îngrijire pe care dermatologii NU le-ar cumpăra niciodată
La asta nu te-ai fi gândit: Cauzele şi remediile pentru durerea de cap
Trece cu un cuţit in spirală, prin compoziţie, pentru a scoate bulele mari de aer. Coace prajitura îngerilor în cuptorul încins la 180 grade timp de 30-40 de minute.
Prăjitura trebuie să fie rumenă deasupra şi să aibă consistenţa unui burete dacă este apăsată cu degetul.
Scoate prajitura şi pune-o cu fundul în sus pe un grătar. Se lasă să se răcească cu fundul în sus, vreme de trei-patru ore. operaţiunea face ca prăjitura să iasă uniformă şi egală şi nu cade din tavă!
Se scoate din formă cu un cuţit cu lamă subţire şi se decorează cu frişcă, ciocolata sau orice îti face plăcere.