SANATATE

Antibiotice naturale pe care le poți găsi în propria bucătărie

ono-despachetarie.ro

Antibiotice naturale pe care le poți găsi în propria bucătărie. Oamenii din întreaga lume devin din ce în ce mai atenți la sănătate. Atunci când informațiile sunt abundente și ușor disponibile pe orice subiect, tindem să fim mai puțin impresionabili și mai puțin încrezători când vine vorba de medicii noștri.

Dorim să ne controlăm sănătatea pe cât de mult posibil. Nu e de mirare că și antibioticele naturale atrag din ce în ce mai multă atenție.

Există două motive principale pentru care oamenii se îndepărtează de antibioticele chimice. În primul rând, oamenii devin din ce în ce mai rezistenți la ele. Acest lucru se datorează în mare parte consumului de produse de origine animală, deoarece agricultura industrială se bazează foarte mult pe antimicrobiene în creșterea animalelor. Acest lucru are, de asemenea, o mare legătură cu prescrierea generală și utilizarea abuzivă a antibioticelor.

În al doilea rând, multe persoane sunt alergice sau au efecte secundare grave. Cele mai frecvente includ greață, crampe, diaree și perturbarea florei intestinale și vaginale. Așadar, în general, este util să cunoaștem câte ceva despre antibioticele naturale pentru oameni, pentru un tratament ceva mai blând al infecțiilor.

CITEȘTE ȘI: Leguma cu puternic efect antibiotic – Ajută la vindecarea infecțiilor urinare şi eliminarea pietrelor de la rinichi

În orice caz, este foarte recomandat să vă consultați medicul, chiar dacă doriți să alegeți agenți antibacterieni derivați din alimente.

Antibiotice naturale pe care le poți găsi în propria bucătărie:

Antibiotice naturale: Usturoiul

Este probabil cel mai cunoscut și cel mai puternic antibiotic natural. A fost folosit în multe culturi din întreaga lume timp de secole pentru a lupta împotriva virușilor, bacteriilor și pentru a menține o stare de sănătate bună.

Usturoiul trebuie să mulțumească alicinei, compusul său antimicrobian, pentru o reputație atât de impecabilă. Problema cu usturoiul este că, pentru a profita la maximum de el, trebuie să îl consumați crud și să mâncați mult din el. Asta nu sună tentant, cunoscând gustul și mirosul său absurd de înțepător.

Partea bună este că acum puteți găsi extracte de usturoi sub formă de pilule, pentru a face utilizarea sa mai accesibilă și mai sigură.

Antibiotice naturale: Uleiul de oregano

Uleiul esențial de oregano este un inamic serios pentru boli precum cele parazitare, bacteriene și fungice. Principalele sale componente antimicrobiene sunt carvacrolul și timolul. S-a dovedit că extractul de oregano combate cu succes bolile bacteriene, cum ar fi serotipurile de Salmonella. De asemenea, este cel mai bine utilizat sub formă de pastile, deoarece picăturile de ulei pot avea un gust prea puternic pentru a fi tolerat.

Antibiotice naturale: Ghimbirul

O altă modalitate excelentă de a obține antibioticele naturale din alimente este să incluzi ghimbirul în dieta ta. La fel ca usturoiul, este unul dintre cele mai faimoase alimente folosite pentru a combate virușii și pentru a ajuta digestia în multe culturi.

Rădăcinile de ghimbir conțin numeroși compuși și metaboliți bioactivi, cum ar fi gingerolul și shogaolii. De asemenea, este cunoscut ca fiind un puternic agent anti-nausată și acționează ca un posibil compus de prevenire a cancerului de colon.

Ghimbirul poate fi consumat crud. De asemenea, poate fi găsit și sub formă de pulbere, care este comodă pentru prepararea băuturilor reci și calde sau pentru a fi presărată pe salate, amestecată în smoothie-uri, supe etc.

Antibiotice naturale: Scorțișoară

Scorțișoara este probabil cel mai prietenos subiect de pe această listă din perspectiva aromei. Încă nu am întâlnit o persoană căreia să nu-i placă un strop ocazional de ea într-o băutură caldă sau ca ingredient în deserturi apetisante. Însă puțini sunt cei care realizează cât de puternic este în lupta împotriva inflamațiilor, a tulburărilor gastrointestinale, a infecțiilor urinare și chiar a acneei.

Cinnamaldehida, acetatul de scorțișoară și alcoolul de scorțișoară sunt cei trei compuși principali responsabili pentru o valoare atât de impresionantă a scorțișoarei. Puteți folosi uleiul său esențial pentru a trata infecțiile sau în forma sa mai obișnuită de pulbere.

Antibiotice naturale: Piper cayenne

Ultimul, dar nu cel din urmă pe această listă este regele ierburilor medicinale – piperul cayenne. Utilizarea sa este cât se poate de veche. Cultivat inițial în America de Sud și Centrală, acum este un ingredient preferat în bucătăriile din întreaga lume pentru aroma sa frumoasă și arzătoare.

Desigur, mulți oameni nu-l pot ingera deloc, dar cei care o fac și o fac în mod regulat pot atesta că au mai puține probleme imunitare și digestive și un metabolism mai bun, pentru a numi doar câteva dintre beneficii.

Chilii sunt în general cunoscuți pentru a lupta împotriva bacteriilor. Aceasta este cea mai convingătoare teorie care explică popularitatea enormă a utilizării sale în multe culturi rurale. Este capabil nu numai să lupte împotriva bacteriilor și a virușilor, ci și să ajute la conservarea alimentelor.

Ardeiul Cayenne trebuie să mulțumească pentru acest lucru capsaicinei – ingredientul activ al plantelor Capsicum. Deși este unul dintre cele mai accesibile antibiotice naturale de pe această listă, folosiți-l cu înțelepciune.

CITEȘTE ȘI: Supranumit ”cel mai puternic antibiotic natural”: Combinația care te ajută când ești răcit

Cel mai bine este consumat odată cu prepararea alimentelor, nu de unul singur. Începeți cu puțin și vedeți cum reacționează stomacul dumneavoastră la el. În timp, dezvolți o toleranță, dar asta nu înseamnă că trebuie să îți depășești limitele.

Doar pentru că aceste antibiotice naturale sunt comestibile și disponibile în mod liber, nu înseamnă că nu poți avea efecte secundare din cauza utilizării excesive sau exagerate, potrivit actualno.com.

Consultați-vă întotdeauna medicul înainte de a trata orice boală gravă. Mai ales dacă luați deja medicamente eliberate pe bază de rețetă sau dacă aveți probleme de sănătate fizică sau mentală, cum ar fi tensiune arterială ridicată sau anxietate.

Comentarii: