X

Antidotul ideal la infecția cu COVID-19: Sprayul nazal care oprește virusul să intre în celule

Un banal spray nazal ar putea înlocui vaccinul împotriva infecției cu noul coronavirus. Descoperirea revoluționară poate fi soluția mult așteptată.

Savanții au descoperit că e capabil să blocheze SARS-CoV 2 să mai ajungă în plămâni. Este o soluție ce poate reprezenta un tratament revoluționar împotriva noului coronavirus.

Vaccinul nu poate apărea atât de repede, dar un spray nazal antiviral poate fi cheia atât de așteptată de cercetători.

Oamenii de știință britanici au studiat efectele acestui spray nazal și concluziile sunt surprinzătoare și pline de speranță.

CITEȘTE ȘI: Semnal de ALARMĂ pentru tineri: Coronavirusul poate provoca un accident vascular cerebral

Medicamentul, numit Neumifil, a fost dezvoltat ca un tratament pentru gripă și probleme respiratorii, dar ar putea fi eficient și împotriva coronavirusului spun cercetătorii, informează stirileprotv.ro.

Nicotina ar putea reduce numărul receptorilor ACE-2

Un studiu realizat de Universitatea St. Andrews, în Scoția, arată că Neumifilul oprește coronavirusul să se atașeze de celulele sistemului respirator. Acest medicament blochează interacțiunea virusului cu receptorii ACE-2, prin care SARS-CoV-2 intră în organism. Unii cercetători sugerează că acesta este și motivul pentru care mult mai puțini fumători au dezvoltat forme grave ale bolii – există speculații că nicotina ar putea reduce numărul receptorilor ACE-2, blocând astfel accesul virusului în organism.

CITEȘTE ȘI: Infectarea cu coronavirus: Cât durează de fapt să te recuperezi complet

„Antiviralele clasice atacă o parte a virusului, în timp ce medicamentul nostru oprește virusul să intre în celule. Il vedem administrat ca un spray nazal, care ar trebui administrat săptămânal sau o dată la două zile”, a explicat Gary Taylor, profesor de biologie la Universitatea St. Andrews. În urma rezultatelor promițătoare, cercetătorii vor acum să treacă la testarea pe animale și ulterior pe oameni, astfel că acest medicament ar putea fi disponibil abia în prima parte a anului următor.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro